Politiek

Minister Cora van Nieuwenhuizen verzweeg voor Tweede Kamer dat stint nooit de weg op mocht

25-09-2019 12:20

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft gefaald bij de toelating van de stint, in 2011. In de nasleep van het dramatische ongeluk in Oss kwam aan het licht dat de stint niet voldeed aan cruciale toelatingseisen over de remweg. Maar de huidige minister, Cora van Nieuwenhuizen, verzweeg tegenover de Tweede Kamer dat de keuring niet deugde. Dat meldt RTL Nieuws.

RTL maakte een reconstructie bijna een jaar nadat de stint van de weg werd gehaald. Dat gebeurde nadat een stint door nog onbekende oorzaak vorig jaar september niet remde bij een spoorwegovergang in Oss. Vier kinderen kwamen daarbij om het leven, de begeleidster en een ander kind raakten zwaargewond.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), die de keuring van vervoersmiddelen uitvoert, en de ambtenaren van het ministerie lieten de stint de weg op gaan terwijl ze wisten dat uit de keuring bleek dat bij de bijzondere bromfiets niet alles deugde. De stint had een te lange remweg en had dus helemaal niet de weg op gemogen.