Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de herstelbetalingsactivisten

29-09-2019 10:31

Bol 10-DaagseBol 10-Daagse

Beste Sylvana’s en Jerry’s,

Mij bereiken positieve geluiden.

Zo heeft Selimah Agostien van de Kominshon San Nikolas, die voor de derde keer de officiële Sinterklaasintocht op Bonaire organiseert, ons duidelijk gemaakt dat Zwarte Piet gewoon zwart blijft.

“Op Bonaire zullen geen roetveegpieten te zien zijn”, vertelde ze aan de krant Èxtra. “Er zijn ook op Bonaire wel wat mensen die vinden dat de Pieter er anders uit moeten gaan zien, maar wij gaan daar niet in mee. Het is een volksfeest en een traditie, waarmee we allemaal zijn opgegroeid.”

Hallelujah, praise the Lord.

Er bestaan nog ‘vrouwen van kleur’ die ze wel allemaal op een rijtje hebben.

Ook in Nederland zie ik op het Zwarte Pieten-front iets moois ontstaan.

Want de NTR kan onder druk van jullie jarenlange zevengezeik wel denken te beslissen dat de nationale Sinterklaasintocht in Apeldoorn dit jaar zonder zwarte Zwarte Pieten gaat plaatshebben, maar daar denken heel wat JJannen, Pieren, Tjorissen en Cornelen toch anders over.

Er zijn allerlei Nederlanders die klaar zijn met omroepen en politici die buigen voor jullie Social Justice Warriors-terreur. Heel wat zeggen op 16 november op eigen houtje als zwarte Zwarte Piet in Apeldoorn strooigoed in elke hoek te gaan strooien – en aangezien de gemeente Apeldoorn heeft aangegeven dat daar geen verbod op is, kan het nog een gezellige boel worden. (Ik doe even geen linkje naar oproepen, want anders worden die keurige brave burgers weer gejennydouwest door het OM).

MobileMobile

Als ze althans hun belofte nakomen en geen last hebben van een scheurtje in de nagel van hun kleine teen, boodschappen moeten doen met moeder de vrouw of het die dag toevallig te koud vinden. Jullie merken, ik houd een kleine slag om de arm, want als het er op aankomt is de Nederlander die belooft actie te gaan voeren net een Surinamer uit de moppen van Wim Kan; liever lui dan moe.

Maar het signaal is duidelijk: ze benne het spuugzat.

En tenslotte hebben we natuurlijk nog dat Gerechtshof in Leeuwarden. Dat heeft inmiddels het bewijs gezien dat de vader aller herstelbetalingsactivisten, de Ghanese ‘dichter’ Jerry Afriyie, het hof bij de hoger beroepszaak van en tegen de blokkeerfriezen keihard heeft staan voorliegen. Én er direct een financieel slaatje uit probeerde te slaan door te pleiten voor een verplichte cursus negerdenken bij de stichting van de ‘dichter’ zelf.

We mogen aannemen dat de leden van het Gerechtshof met die hele ‘slachtofferverklaring’ (LOL @ ‘slachtoffer) nu de hooggeleerde reet afvegen.

Enfin, er kantelt dus iets.

En dat wordt tijd ook.

We hebben dat gezeik van jullie en jullie ‘helper whiteys’ nu wel lang genoeg getolereerd.

Zoek een baan.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).