Doneer aan TPO
Inloggen voor TPO Plus
 

Justitie geeft na 4 dagen identiteit ontsnapte tbs’er vrij: Ronald van Zwam

Politie intensiveert klopjacht op kindermisbruiker

Door: , 19:20, 07 oktober 2019
De 40-jarige zedendelinquent Ronald van Zwam (Foto: Politie.nl).

Politie intensiveert klopjacht op kindermisbruiker

Justitie heeft de identiteit vrijgegeven van de man uit de Pompekliniek in Nijmegen die afgelopen vrijdag is ontsnapt. Het gaat om de 40-jarige zedendelinquent Ronald van Zwam. Hij ging ervandoor tijdens een begeleid fietsverlof.

Van Zwam is in 2014 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor enkele zedendelicten. Hij zocht daarbij via internet contact met minderjarigen en sprak met ze af. In twee van deze gevallen leidde dit tot ontuchtige handelingen. De slachtoffers en hun familieleden zijn op de hoogte gebracht van zijn ontsnapping.

Van Zwam vertrok vrijdag op een zwarte fiets met roze letters en een fietstas aan de rechterzijde van de bagagedrager. Hij is 1 meter 84 lang. Hij was die dag gekleed in een blauwe spijkerbroek, zwarte bodywarmer met daaronder een rode sweater. Hij had een zwarte rugzak bij zich.

Zaterdag meldde de advocaat van Van Zwam dat zijn cliënt niet gevaarlijk is. De politie waarschuwde na zijn ontsnapping wel dat mensen de man niet moeten benaderen.

ANP

Het is echt waar: alleen met jouw hulp kan TPO.nl de komende jaren blijven bestaan. Neem daarom nu een abonnement op TPO+ al vanaf 4 euro per maand. Daarmee zorg je ervoor dat TPO.nl voor altijd online blijft.

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een site die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid online.

Neem nu direct een jaarabonnement op TPO+ en treed ook toe tot de TPO-elite.

TPO.nl, where the elite meet to read.

Steun TPO

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace