Politiek

Provinciale GroenLinks piswoest over anti-zwarte piet-terreur gepleegd door voorzitter GL-jongeren 020

27-10-2019 15:06

De GroenLinks-afdeling Lingerwaard (provincie, ergens in de buurt van Nijmegen e.o.) is bepaald niet te spreken over de onlangs door de voorzitter van de Amsterdamse GroenLinks-jongeren, Sabine Scharwachter, gepleegde terroristische aanslag op een prikbord in een supermarkt te Bemmel. Scharwachter scheurde zonder ook maar enige blijk van tolerantie of medemenselijkheid een advertentie van iemand die zich heel inclusief aanbiedt als Zwarte Piet voor sinterklaasvieringen van het supermarktmededelingen-prikbord en deelde haar agressieve daad vervolgens triomfantelijk met alle 171 volgers van haar Twitter-account.

In de regionale courant De Gelderlander laat GroenLinks Lingerwaard nu weten ‘afstand te nemen’ van deze terreurdaad. GroenLinks-gemeenteraadslid Inge Sloot (‘houdt van wandelen‘) zegt ‘de kwestie’ te willen bespreken met de terroristische GroenLinks-jongere Scharwachter.

In een verdere, uitgebreide reactie aan De Gelderlander laat de geschrokken GroenLinks-afdeling Lingerwaard (groot geworden door klein te blijven) tevens weten niet persé iets tegen mensen te hebben die wél van Zwarte Piet houden:

“Anders dan de jonge partijgenote [Scharwachter] gaat GroenLinks Lingewaard er vanuit dat de meeste mensen niets verkeerds bedoelen met de term Zwarte Piet.

“Het Sinterklaasfeest moet gevierd worden op een manier die alle kinderen, ongeacht huidskleur of achtergrond, plezier geeft. Het maakt kinderen niets uit hoe Piet eruit ziet”, zegt de Lingewaardse afdeling in een verklaring.

Sloot zegt niet met opgeheven vinger op Scharwachter te willen afstappen, maar wel over het onderwerp de discussie te willen voeren. ‘Ik denk dat alles met de beste bedoelingen is gebeurd, maar dat het weghalen van zo’n advertentie te ver gaat’.”

Wel zegt de provinciale GroenLinksafdeling blij te zijn met het ‘toewerken naar roetveegpieten’.