Politiek

PVV-veteraan Sietse Fritsma neemt afscheid van Tweede Kamer

29-10-2019 12:26

PVV-Kamerlid Sietse Fritsma en PVV-fractievoorzitter Geert Wilders in de Tweede Kamer. ANP BART MAAT

PVV Kamerlid Sietse Fritsma verlaat per 1 november de Tweede Kamer. Dat maakte de partij dinsdag bekend in een perscommuniqué. Fritsma behoorde tot de allereerste groep Kamerleden die in 2006 namens de PVV zitting namen in de Nationale Vergaderzaal. Hij maakte naam als woordvoerder Immigratie & Asiel. Fritsma wil een eigen bedrijf beginnen.

“Ik vertrek als trotse PVV’ er. Ik zal mijn collega’s en fractiegenoten enorm gaan missen. De PVV is het beste wat Nederland is overkomen en ik heb mijn beste jaren aan de PVV gegeven. Maar ik heb nu behoefte aan een ander leven en een nieuwe uitdaging. Ik wil een onderneming beginnen en heb daar heel veel zin in.”

Fractievoorzitter Geert Wilders heeft begrip voor Sietse’s beslissing:

“We zullen Sietse enorm missen. Hij is een PVV-er van het eerste uur die furore maakte als woordvoerder Asiel en Immigratie, daar een boek over schreef en Minister Leers tijdens Rutte 1 vakkundig aanspoorde. Maar Sietse is behalve een gewaardeerde collega ook een vriend. Ik zal hem enorm gaan missen maar gun hem een nieuwe toekomst buiten de politiek en wens hem daarbij veel succes.”

Video – Sietse Fritsma (PVV): ‘Het kabinet is grip op asielinstroom volledig kwijt’