Opinie

Fatima Elatik (PvdA) mag postuum Theo van Gogh onderkotsen in Het Parool

02-11-2019 13:32

“Bekijk het eens van de andere kant, zegt Fatima Elatik, als PvdA-politicus lange tijd het mikpunt van de bijtende spot van Van Gogh. “Kop in de grond? Na de aanslagen in Amerika in 2001 heb ik alleen maar kritiek op de islam gehoord, daar was Van Gogh niet uniek in.

Maar moet jeje voorstellen dat je in die tijd geboren bent als islamitische jongen of meisje. Dan heb je dus je hele leven moeten horen dat je achterlijk bent. Wat denk je dat dat doet met je zelfbeeld?

“Roepen om te roepen,” zegt Elatik, “is niet hetzelfde als vrijheid van meningsuiting. Van Gogh was een kunstenaar. Die zijn er om ons wakker te schudden, om te irriteren en om ons anders te laten nadenken over wie we zijn. Wat me stoort zijn politici die er bij elke slechte peiling een scheutje anti-islam en identiteitsdenken overheen gooien. Dan schiet je je doel voorbij. Politici hebben een andere verantwoordelijkheid.””

In de uiterst links bevooroordeelde en zeer subjectieve Amsterdamse propagandacourant Pravda Parool (PvdA) mag de communistische redacteur Marcel Wiegman Theo van Gogh (dood) herdenken. Op de voorspelbare diarree van Fatima Elatik (PvdA, vrede & tolerantie) na is dat nog best een redelijk artikel geworden waarin Wierd Duk (held) en Yoeri Albrecht (heldhaftige weduwnaar van Van Gogh) ontzettend ware dingen zeggen. Wat een hele prestatie is voor een PvdA-gezinde linkse courant die normaal bomvol staat met SJW-gedram, linkse desinformatie en die pathetische slachtofferverhalen van Lorianne van Gelder.