Regio

25 verstekelingen levend uit koelcel van ferry naar England gehaald

19-11-2019 19:40

Update: Van de 25 vluchtelingen zijn er 23 naar een politielocatie gebracht, zo laat men nu weten. De andere twee verstekelingen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Op het schip zijn geen andere verstekelingen gevonden, laat de veiligheidsregio Rijnmondveilig weten. Op het schip werd nog enige tijd met speurhonden gezocht.

Waar de verstekelingen vandaan komen, is nog niet bekend.

Update: De verstekelingen zijn weggebracht met een bus. Politie en marechaussee brengen hen nu naar de Vreemdelingenbewaring in een detentiecentrum.

Update: Eén van de vluchtelingen aan boord is een kind. De herkomst van de verstekelingen is nog onbekend. De ferry vertrok zou eigenlijk om 21.30 uur aankomen in Engeland. Tijdens de terugkeer naar Vlaardingen werd het schip begeleid door de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij.

Update: Een politiewoordvoerder bevestigt dat alle verstekelingen levend het schip hebben verlaten. De 25 verstekelingen werden aangetroffen in een koelcel aan boord van de Britannia Seaways van rederij DFDS.

Update: 25 mensen van boord gehaald, geen doden.

Update: Ambulances uit 4 verschillende veiligheidsregio’s zijn onderweg of ter plaatse.

Update: het gaat om een vrachtschip.

Update: verstekelingen aangetroffen in koelcontainer.

Update: volgens de politiewoordvoerder zouden de verstekelingen in leven zijn.

Update: politie bevestigt ‘ongeveer 25 verstekelingen aangetroffen’.

Politie en ambulances zijn onderweg naar de Vulcaanhaven in Vlaardingen, omdat daar verstekelingen zijn aangetroffen op een veerboot. Dat meldt de politie. Om hoeveel verstekelingen het gaat, is niet bekend.

Volgens de regionale nieuwszender RTV Rijnmond gaat het om tientallen mensen.