Media & TV

RTL en Videoland stoppen tot nader order met realityprogramma’s zoals Temptation Island en Love Island

26-11-2019 18:44

RTL en Videoland stoppen voorlopig helemaal met realityprogramma’s zoals Temptation Island en Love Island. Aanleiding is ophef die ontstond na seksueel grensoverschrijdend gedrag in De Villa. Dat programma werd vorige week van de buis gehaald. Twee medewerkers die hadden moeten ingrijpen zijn op non-actief gesteld, meldt het mediabedrijf dinsdag.

De programma’s worden opgeschort “zodat we zeker weten op welke manier ze achter de schermen tot stand zijn gekomen. Ik wil het vertrouwen terugwinnen in dit genre”, zegt RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst tegen RTL Nieuws. Hij zegt zich kapot geschrokken te zijn. Van der Vorst houdt producent Blue Circle verantwoordelijk voor hun aandeel in de kwestie, maar wil ook kritisch kijken naar de eigen interne processen. Volgens hem zijn er bij RTL zelf ook ‘ethische grenzen’ overschreden.

RTL heeft een externe partij ingehuurd om onafhankelijk onderzoek te doen naar de incidenten rond verleidingsprogramma’s als De Villa, Temptation Island en Love Island.

ANP