Weten & Tech

Alles wat je wilde weten over VPN maar nooit durfde te vragen

28-11-2019 08:08



In korte tijd werd Netflix, de hit voor het streamen van populaire content uit de Verenigde Staten, ook een groot succes in Nederland. Met het handige en geavanceerde platform kun je met één muisklik een zeer grote hoeveelheid HD-series en films bekijken.

De lokale versie van Netflix biedt echter slechts een relatief beperkt deel van de Amerikaanse bron, die meer dan 6000 titels bevat. In feite biedt Netflix in Nederland slechts een tiende van de originele content, die beschikbaar is in het land van Uncle Sam. Enkele van de nieuwe bronproducties van Netflix zijn ook niet beschikbaar in Nederland, waardoor Nederlandse abonnees zich vaak gefrustreerd voelen wanneer de nieuwe seizoenen van geliefde series niet op tijd arriveren en dat roept de volgende vraag op: ”Wat is het nut van het betalen voor een service?”

Een manier om dit probleem op te lossen, frustraties kwijt te raken en te genieten van alle soorten content, die de Amerikaanse versie van Netflix biedt, is het gebruiken van betrouwbare VPN-services van hoge kwaliteit.

Wat zijn VPN-services eigenlijk?

Een VPN is een geavanceerde internetservice, waarmee je verbinding met het internet kunt maken via servers in het buitenland en met een ander IP-adres dan waarmee je daadwerkelijk verbinding maakt. Door een dergelijk systeem te gebruiken, wordt je IP-adres verborgen terwijl je op het netwerk surft en lijkt het alsof je je in een ander land bevindt, dan waar je daadwerkelijk bent. Door een VPN te gebruiken, kun je genieten van verschillende belangrijke voordelen.

Het eerste en misschien wel het belangrijkste voordeel is dat je volledig anoniem op het internet kunt surfen, waardoor je geen sporen achterlaat of wordt blootgesteld aan gevaren. Er is ook sprake van een verhoogde beveiliging en persoonlijke gegevens worden beschermd tegen malware, hackers en andere internetcriminelen.

Een ander voordeel is dat je betere resultaten krijgt op sites waar je online aankopen kunt doen: veel sites voor prijsvergelijking, zoals Trivago, of verschillende sites die vliegtickets verkopen, tonen verschillende prijzen, afhankelijk van het land van herkomst van de gebruiker volgens verschillende marktoverwegingen. Met behulp van de VPN-verbinding kun je op zoek gaan naar de goedkoopste prijs, omdat je het vanuit verschillende landen kunt testen.

Maar het belangrijkste voordeel is dat je met een VPN toegang kunt krijgen tot geblokkeerde content. Veel contentservices bieden content, die afhankelijk is van het land waarmee je verbinding maakt en blokkeren andere content.

Inwoners van Nederland kunnen bepaalde content niet bekijken, zoals sommige YouTube-video’s, streamingdiensten, zoals Hollow (Hulu, en zoals we in de inleiding hebben uitgelegd, geldt dit ook voor veel van de Netflix-content). Door een VPN te gebruiken en verbinding te maken via een Amerikaanse server kunnen gebruikers toegang krijgen tot alle geblokkeerde content.

Wat kun je doen en hoe kies je een VPN-service?

Nadat je je hebt aangemeld voor een VPN-service en verbinding hebt gemaakt met een Amerikaanse server, maak je zoals gewoonlijk verbinding met Netflix, maar deze keer kun je alle aangeboden content op de oorspronkelijke site zien. Zo simpel is het.

Maar hoe kies je een VPN-service van hoge kwaliteit? Het aanbod van VPN-services is enorm en omvat ook een zeer breed scala aan prijzen en kwaliteit van services. Het is niet altijd eenvoudig om te begrijpen welke service bij jouw behoeften past en welke prijs als redelijk kan worden beschouwd, maar toch kwaliteit garandeert. Om het proces te vergemakkelijken, is het belangrijk om bij het kiezen van VPN-services, rekening te houden met verschillende belangrijke criteria.

Het eerste wat je moet onthouden, is dat snelheid het allerbelangrijkst is. Er zijn zeer goedkope VPN-services en er zijn zelfs gratis VPN-services. Je krijgt echter in de meeste gevallen te maken met een langzame verbinding, met als resultaat dat je er niet echt van kunt genieten, ondanks het feit dat je toegang hebt tot een zeer grote hoeveelheid content. De VPN-service is in feite veelbelovend, maar voldoet niet echt. Daarom is het belangrijk om voor een ​​snelle VPN-service te kiezen.

Een andere belangrijke opmerking is dat goedkope of gratis services, naast snelheidslimieten, ook de bandbreedte, die ze voor elke klant toestaan, aanzienlijk beperken. Ze kunnen ook de gegevens van gebruikers openbaar maken voor verschillende belanghebbenden, wat in strijd is met de privacy. Voor comfortabel en veilig browsen, zonder beperkingen en risico’s, is het het beste om een betaalde service van hoge kwaliteit te gebruiken.

Je moet ook een service kiezen, die de servers regelmatig vernieuwt. Netflix houdt zijn content zeer beperkt door zijn regio’s. Netflix wil bijvoorbeeld niet echt dat abonnee in Nederland bepekte content ziet, door verbinding te maken met de Amerikaanse Netflix. Dit is namelijk de manier waarop het bedrijf maatregelen neemt en VPN-verbindingen blokkeert. Netflix beschikt over een database met veel geïdentificeerde VPN’s en blokkeert deze. Een betrouwbare en professionele VPN-service vernieuwt en update zijn servers voordat Netflix ze kan detecteren.

Welke VPN-services worden momenteel aanbevolen voor het bekijken van geblokkeerde Netflix-content?

We hebben enkele VPN-services bekeken en de besten geselecteerd om je te helpen bij het bekijken van vrijwel alle content van Netflix en andere content-services. Deze VPN-services beschermen ook je privacy en gegevens met de hoogste coderingsstandaarden.

ExpressVPN – Biedt onbeperkte bandbreedte en meer dan 3.000 beschikbare en snelle servers, zodat je kunt genieten van superieure Netflix-weergavekwaliteit, in combinatie met alle voordelen van weergave via een VPN-service. Als je ervoor kiest om de app op je telefoon te installeren, kun je de service een week lang gratis uitproberen. De geavanceerde klantenservice van ExpressVPN biedt 24/7 volledige live chatondersteuning.

Surfshark – Dit bedrijf heeft een uitgebreid netwerk van snelle en stabiele servers over de hele wereld en wordt voortdurend bijgewerkt. Hierdoor kun je genieten van een hoge verbindingssnelheid, die helpt bij het bekijken van content van hoge kwaliteit en een verscheidenheid aan servers, die constant worden vernieuwd en voorkomt dat Netflix wordt geblokkeerd. Met de mobiele app kan de service op bijna alle beschikbare apparaten tegelijkertijd worden gebruikt. Het bedrijf biedt een volledige maand om de service uit te proberen en garandeert een volledige terugbetaling als gebruikers niet tevreden zijn.

CyberGhost  – Deze service is volgens ons het beste voor het gebruik van Netflix. Het biedt de eenvoudigste en handigste verbinding met het netwerk en dankzij de zeer hoge verbindingssnelheid en gebruikersvriendelijke interface waar veel gebruikers over de hele wereld van genieten, kun je alle content, die beschikbaar is voor inwoners van de Verenigde Staten, op de meest vloeiende manier bekijken. Deze service biedt ook een volledige terugbetaling na een maand, na een gratis proefperiode van een week. Bovendien kun je genieten van een zeer hoogwaardige klantenondersteuning en 24/7 ondersteuning via live chat.

NordVPN – Van alle services, die we hebben beoordeeld, denken we dat deze service het meest complete en beste pakket biedt en waar iedereen van kan genieten zonder iets op te hoeven geven. Dit betekent bijvoorbeeld dat er een handige interface is, waarmee je in realtime kunt bepalen welke server is vereist om de huidige geografische beperkingen te kunnen omzeilen, zodat je moeiteloos van het ene platform naar het andere kunt gaan.

Een ander voordeel van deze service is de mogelijkheid om maximaal zes apparaten tegelijk in de app te registreren. Ook biedt de service een 256-bits-encryptie op militair niveau en worden er, conform het beleid van NordVPN geen gegevens opgeslagen, zodat de privacy van gebruikers wordt geoptimaliseerd. En niet minder belangrijk: NordVPN heeft meer dan 5.000 servers in 60 verschillende landen, waarvan er zich bijna 2.000 in de Verenigde Staten bevinden. De uitgebreide selectie maakt het mogelijk om een ​​snelle, handige en regelmatig beschikbare server te vinden voor het bekijken van Netflix.

Samenvatting

Er zijn momenteel verschillende geavanceerde oplossingen voor locatiebeperkingen beschikbaar. VPN-services maken optimaal gebruik van het volledige potentieel van wat het internet zou moeten zijn. Wanneer je een VPN-service kiest, die snel en van hoge kwaliteit is en een grote verscheidenheid aan servers biedt, zoals de door ons aanbevolen NordVPN, bestaat er geen twijfel over dat de Netflix-kijkervaring van het begin tot het einde kan variëren.

Bovendien bieden VPN-services privacy en volledige vrijheid om op een veilige en eenvoudige manier te kunnen genieten van alles wat het netwerk te bieden heeft. In een tijdperk waarin persoonlijke gegevens een verhandelbaar product zijn geworden en derde landen initiatieven hebben om netwerkneutraliteit te beperken, zijn VPN-services een belangrijk bolwerk voor een echt veilige en privé browse-ervaring.