Buitenland

Aanslag Londen – Mesaanval op London Bridge – 2 doden

29-11-2019 15:22

Het moment dat de verdachte wordt overmeesterd. (Screenshot Twitter)

Bizarre beelden – Britse politie in gevecht met onbekend persoon op London Bridge

Op de London Bridge in Londen zijn vrijdagmiddag verschillende mensen neergestoken. De politie beschouwt de steekpartij als een terroristische aanslag. De door de politie neergeschoten verdachte is overleden. Hij droeg een nep-bomvest. Twee voorbijgangers werden gedood. Over het aantal gewonden is nog niets bekend.  De burgemeester van Londen spreekt zijn waardering uit voor de voorbijgangers die de terrorist probeerden te overmeesteren. De brug was in 2017 ook het decor voor een terreurdaad. Toen reden drie jihadisten acht mensen dood met een busje.

Update 23.11 – De dader van de steekpartij in Londen vrijdag is eerder veroordeeld voor een aan islamitische terreur gerelateerd misdrijf. Dat meldt de Britse krant The Times op basis van regeringsbronnen. Hij is ongeveer een jaar geleden op vrije voeten gekomen op voorwaarde dat hij een enkelband zou dragen.

Update 19.31 – Twee voorbijgangers gedood tijdens aanslag Londen. Dat meldt de BBC op basis van informatie van bronnen bij de Britse regering.

Update 17.24 – De politie beschouwt de steekpartij als een aanslag. De neergeschoten verdachte is overleden. Hij droeg een nep-bomvest.

Update 16.35 – De politie in Londen behandelt het steek- en schietincident op London Bridge uit voorzorg als een daad van terreur. Volgens de politie is het nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

Update 15.49 – Verdachte stak in op voorbijgangers, vijf gewonden. Dat meldt Sky News.

Update 15.43 – Video: het moment dat de verdachte wordt neergeschoten

Update 15.30 – De politie heeft een verdachte neergeschoten.