Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de dierenactivisten

30-11-2019 10:01

Schoencadeaus (NL)Schoencadeaus (NL)

Goedemiddag, kneusjes!

Ja, goedemíddag, ja. Jullie lezen dit stukje vast pas als de boeren, die mensen die zorgen voor ons voedsel en ons mooie natuurlandschap, er al een werkdag op hebben zitten.

Ik heb keihard gelachen om het feit dat jullie met z’n allen aangifte hebben gedaan tegen CDA-minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus.

Alleen maar omdat Grapperhaus op de algemene ledenvergadering van de POV (Producenten Organisatie Varkenshouderij) heeft gezegd dat boeren de hogedrukspuit mogen gebruiken om jullie van hun erf te spuiten als jullie het zonder expliciete toestemming van de boeren zouden betreden.

Ik vond het nog netjes van Grapperhaus.

Hij hintte daarnaast nog op het confisqueren van de auto’s van jullie papsen en mamsen (“Op de platte kar en meenemen”), zodat jullie identiteit makkelijker te achterhalen was. Hij zei dat jullie achter de tralies horen als jullie boerenbedrijven bezetten. En hij vond het een strak plan om jullie met boetes pijn in je portemonnee te bezorgen.

Maar hij zei óók tegen de boeren dat ze niet tot eigenrichting moesten overgaan.

Ik bedoel: hij had ook kunnen pleiten voor een knieschot met een jachtgeweer.

SintSint

Dus die aangifte van jullie, uiteraard gesteund door Esther Ouwehand van de echte Dierenpartij en door meisje Bromet van GroenLinks, is kansloos.

Dit komt nooit tot een proces.

En mocht Grapperhaus tóch voor de rechter komen (geen idee in hoeverre extreemlinks ook in het Openbaar Ministerie is geïnfiltreerd), dan neem ik aan dat geen boer in de zaal zal meewerken aan zo’n proces door camerabeelden of audio-opnamen af te staan.

En dan hoeft Grapperhaus alleen nog maar te verklaren dat hij geen actieve herinnering aan zijn uitspraken heeft.

Oh ja, ik begreep uit jullie persverklaring ook nog dat jullie geen flauw idee hebben hoe een hogedrukspuit werkt. Want jullie zeggen dat zo’n ding “extreem gevaarlijk” is.

Maar nou heb ik er zelf één naast mijn jachtgeweer staan, en ik kan jullie vertellen dat dat echt gelul is. Zo’n hogedrukspuit is alleen enigszins link als iemand van heel dichtbij in de straal gaat staan. Dus zolang jullie voldoende afstand houden als een boer het vuil van zijn erf spuit, is er niks aan het handje.

Snap je?

Groetjes!

JanD

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me.