Media & TV

Babyboomers Terreurlijst Top 2000 seizoen begint weer

01-12-2019 12:14

De door belastingbetalers gefinancierde uitsluitend door babyboomers beluisterde NPO Staatsradio 2 opent zondagmiddag de stembus voor de 21e editie van de traditionele jaarlijkse babyboomersterreurlijst Top 2000. Het startsein voor de stemweek wordt in Woerden gegeven door gesubsidieerde staatsradio-dj’s Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof.

De komende week kunnen mensen babyboomers weer stemmen op hun favoriete grijsgedraaide cliché-nummers die wat hen betreft in de jaarlijkse terreurlijst moeten. Luisteraar Babyboomers kunnen geheel naar eigen keuze minimaal vijf en maximaal 35 grijsgedraaide cliché-nummers aandragen. Om mensen babyboomers een handje te helpen (ze hebben vaak moeite met opp hun beurt wachten enzo, red.) rijdt Staatsradio 2 weer met een mede door u gesubsidieerde stembus door het land. ‘s Ochtends en ‘s avonds worden er ook gesubsidieerde staatsradioprogramma’s vanuit de bus gemaakt.

Stemmen kan tot zaterdagmiddag 7 december. Aan het einde van de middag wordt de nu al voorspelbare terreur top tien van grijs gedraaide cliché-nummers bekendgemaakt. Vorig jaar luisterden meer dan 11 miljoen mensen babyboomers naar de terreurlijst, die traditiegetrouw wordt uitgezonden gepleegd tussen kerst en oud en nieuw. Zo’n 6 miljoen Nederlanders Vrijwel alle babyboomers brachten hun stem uit.

Bohemian Rhapsody van Queen stond vorig jaar voor de zestiende keer op nummer 1. Hotel California van Eagles en Piano Man van Billy Joel stonden op plaats twee en drie van de jaarlijkse babyboomersterreurlijst.

Anp/TPO

Gratis handige TPO Tip: dit zijn de hashtags die je tijdens de jaarlijkse Babyboomers TOP 2000 Terreurlijst moet muten/filteren op Twitter om toch nog een béétje aangenaam te kunnen blijven twitteren in de maand december:

#top2000
#top2000agogo
#top2000cafe