Politiek

Geert Wilders over aanhouding Ridouan Taghi: ‘Als vierendelen niet mag dan levenslang opsluiten’

16-12-2019 19:04

Ridouan Taghi (Foto Politie.nl)

De Tweede Kamer is opgetogen over de aanhouding van Ridouan Taghi. Regeringspartij VVD en oppositiepartij GroenLinks complimenteren de politie. De PVV wil Taghi snel in Nederland zien ‘en levenslang opsluiten als vierendelen niet mag’. VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz spreekt van “geweldig werk van de Nederlandse politie”. Haar GroenLinks-collega Niels van den Berge geeft ook justitie een pluim. “Hopelijk komt er nu snel meer duidelijkheid over zijn betrokkenheid bij gruwelijke liquidaties en andere misdrijven”, zegt Van den Berge.

Het Openbaar Ministerie rekent erop dat Ridouan Taghi snel door Dubai zal worden uitgeleverd aan Nederland. Dat zei landelijk hoofdofficier Fred Westerbeke maandag na afloop van de persconferentie na de arrestatie van Taghi. Hij rekent op weken, ‘misschien sneller’.

Lees ook – Marokkaanse bendeleider Ridouan Taghi aangehouden in Dubai

De 41-jarige Taghi wordt ook in Marokko gezocht, onder meer in verband met de moord op de zoon van een rechter. “Ik weet nog niet wat Marokko wil, maar we gaan uit van uitlevering aan Nederland en niet Marokko.” Dubai heeft geen uitleveringsverdrag met Nederland, wel met Marokko.

ANP