Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de VVD’ers

17-12-2019 11:06

Beste VVD’ers,

Een jaar en een week geleden zette jullie toenmalige staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Mark Harbers zijn handtekening onder het Verdrag van Marrakesh.

Het belangrijkste argument waarmee hij steun van de ‘rechtsere’ partijen (met uitzondering van PVV, FvD en SGP) kreeg, was dat Nederland met dat verdrag in de hand gemakkelijker landen als Marokko kon dwingen om afgewezen asielzoekers terug te nemen.

Inmiddels is gebleken wat dat in de praktijk betekent.

Harbers’ opvolger, jullie Ankie Broekers-Knol, slaagt er niet eens in een áfspraak over dat onderwerp te maken met de Marokkaanse ambassadeur in Nederland. Althans: als er eindelijk een afspraak is, zegt de Marokkaanse ambassadeur die op het laatste moment af.

Even laten zien dat Marokko baas in eigen huis is en de billen afveegt met dat nota bene in dat land getekende Verdrag van Marrakesh.

We mogen dus concluderen dat dat verdrag voor de úitstroom van economische gelukszoekers niet werkt.

Op het gebied van de ínstroom worden tegelijkertijd wél stappen gezet.

 

Traditionele Nederlandse media zullen het vooral negeren, maar in Duitsland is een nieuwe ‘Wir schaffen das’-mevrouw opgestaan: de vice-voorzitter van het Duitse parlement, Claudia Roth van Die Grünen.

Zij wil dat ‘Europa’ (ze bedoelt: het asielzoekerswalhalla West-Europa) de komende 30 jaar 140 miljoen mensen opvangt die ‘vluchten voor het klimaat’. En niet alleen opvangt, maar meteen een EU-paspoort geeft. Wat in Afrika bekend staat als een ticket voor levenslang gratis wonen, gratis zorg en gratis geld.

En weten jullie wat nou zo erg is?

Dat is dus geen dom hersenspinsel van een op hol geslagen groen gekkie.

Nee, dat is een maatregel die naadloos past binnen het Verdrag van Marrakesh waarvoor jullie VVD-staatssecretaris namens jullie VVD-premier Mark Rutte op 10 december 2018 bij het kruisje tekende.

Wel de lasten, niet de lusten.

Jullie worden bedankt!

Groet,

JanD

Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.