Binnenland

Boze Boeren omsingelen Mediapark, gaan Nederland eindelijk redden van Serious Request-terreur

18-12-2019 10:21

Update: De kick-off van de Serious Request-actie van 3FM kan woensdagmiddag gewoon doorgaan. Vanwege het boerenprotest op het Mediapark in Hilversum kon de techniek niet van het park af, maar dat is inmiddels opgelost, aldus een woordvoerder van de NPO.

Het boerenprotest op het Mediapark heeft mogelijk gevolgen voor de start van de door belastingbetalers gesubsidieerde staatsradio 3FM-actie Serious Request. Dat laat een woordvoerder van de NPO weten.

Serious Request: The Lifeline start woensdag om 12.00 uur in Goes; zes door subsidie overbetaalde dj’s lopen de komende dagen naar Groningen om geld op te halen voor de slachtoffers van mensenhandel. “Onze techniek staat nog op het Mediapark”, aldus de woordvoerder. “Het is nog maar de vraag of die op tijd in Goes is.”

Boeren hebben het Mediapark omsingeld, ze mogen erop rijden, mits ze zich aan de aanwijzingen van de politie houden. De staatsomroep NOS laat weten geen hinder te ondervinden, alle staatsuitzendingen kunnen gewoon doorgaan. Ook heeft het boerenprotest geen gevolgen voor RTL, zo laat een woordvoerder weten.

Er is veel politie aanwezig. “We hebben ons natuurlijk voorbereid. Ze mogen op het Mediapark rijden, zolang ze zich maar aan onze aanwijzingen houden”, zegt een politiewoordvoerder.

De weg van de A1 richting het Mediapark is geblokkeerd door tractoren. Politiebusjes staan overdwars op een rotonde bij het park. Op het terrein staan een paar losse tractoren. Demonstranten luisteren daar naar boerenmuziek en naar radioreportages over hun eigen protest.

De politie zegt “demonstratierecht een groot recht” te vinden. “Daarom houden we ze niet tegen. We houden uiteraard wel de openbare veiligheid nauwlettend in de gaten.”

Anp/TPO

3FM is de staatsradiozender ‘voor jongeren’ van staatsradiokanaal 3. Het is één van de slechtst beluisterde radiozenders van Nederland en zou daarom eigenlijk gen FM-licentie meer mogen hebben aangezien andere staatsradiozenders die geen FM-licentie hebben online nog meer luisteraars trekken dan 3FM. Toch blijft 3FM gewoon bestaan, krijgen de ‘dj’s’ gewoon een onevenredig hoog met belastinggeld gefinancierde topsalaris voor werkzaamheden die nauwelijks worden beluisterd en blijven de msm gewoon kritiekloos over 3FM berichten alsof het nog altijd een succesvolle radiozender is.

TPO