Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sigrid al-Qaq

20-12-2019 09:31

KerstKerst

Beste mevrouw Al-Qaq,

Ik kreeg vannacht een telefoontje van een nicht uit Israël.

Hij meldde dat de Palestijnen weer raketten aan het afvuren waren.

Gelukkig kon ik hem geruststellen; het waren geen raketten, het was vuurwerk.

Ze feestten alvast vanwege de extra miljoenen die ze vanaf 2021 vanuit Nederland gaan krijgen om oorlog met Israël te voeren. Dat lijkt de oude vrienden van uw man een zekerheidje nu u de lijsttrekkersstrijd bij D66 heeft gewonnen.

En het knappe is: u heeft er níets voor hoeven doen.

Ik dacht nog even dat uw enige vrouwelijke concurrent, Kajsa Ollongren, alleen maar tijdelijk van het toneel was verdwenen omdat ze stiekem stage liep bij haar vriendin prinses Beatrix. Zodat ze kon leren hoe ze de bevolking nóg schaamtelozer kon bedonderen. Met minder dan de beste leermeesters neemt ze immers, zo weten we sinds ze jarenlang de rechterhand van Mark Rutte was, geen genoegen. En de Oranjes zijn op dat gebied (bleek gisteren weer uit onderzoek van Zembla) buitencategorie.

Maar ze schijnt echt stevig ziek te zijn, dus die heeft wel wat anders aan haar hoofd.

En dan viel gisteren uw laatste concurrent af: Rob Jetten.

Sale (NL)Sale (NL)

De software bij de huidige ‘voorman’ van D66 haperde zodanig dat hij dacht dat het wel een goed idee was om een bekend gedicht zonder bronvermelding én zonder toestemming van de maker te bewerken en voor propaganda-doeleinden te misbruiken.

De rechthebbenden kunnen in zo’n geval zonder enige moeite een rechtszaak wegens schending van het auteursrecht (met alle bijbehorende overtredingen) aanspannen. Die zullen ze op zeker winnen.

Alleen… deze rechthebbenden hebben wel iets anders aan hun hoofd, nu het lijk van de dichter in kwestie nog warm was toen Robbie hem misbruikte.

Wie nu denkt dat jullie hoofdrobot van dienst een stagiaire de schuld geeft, beweert dat zijn account gehackt is of (beetje ongebruikelijk in de politiek, maar toch) ronduit zijn excuses aanbiedt aan de nabestaanden, heeft het mis.

Hij zwijgt.

In afwachting van het volgende stormpje, elders.

Maar ondertussen zal ook de laatste D66’er die dacht dat het een goed idee was om de viriele omkoopneukhuteigenaar uit Wageningen door een homosuele pratende pop uit Nijmegen te laten opvolgen wel tot inkeer zijn gekomen.

Dus ik moet u feliciteren.

En de columnisten, want het blijft op deze manier wel heel gemakkelijk prijsschieten op de partij die ooit werd geleid door min of meer geloofwaardige mensen als Hans van Mierlo en Jan Terlouw.

Groet,

JanD

Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.