Gratis terugblikken met TPO+ – Januari 2019; Eva Jinek, Brexit, Adolf Hitler en John de Mol

20-12-2019 14:24

Ons van TPO begon eind vorig jaar TPO+. Daaarom deze maand een GRATIS terugblik op wat we de afgelopen 12 maanden zoal schreven opdat ook u – de niet TPO+’er – weet wat u gemist heeft. En natuurlijk onverwijld een abonnement neemt. Want u bent natuurlijk ook wel klaar met al die hinderlijke reclamebanners en ads. Bovendien wilt u ook onbeperkt kunnen reageren en reacties lezen. En een keur aan exclusieve auteurs lezen, nietwaar? TPO+, where the elite meet to read!

Zo trapte Eva Jinek in de giftige retoriek van Kajsa Ollongren

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) waarschuwde ook in januari 2019 nog voor nepnieuws. Bassiehof ontstak vervolgens in woede toen hij zag dat Eva Jinek nepnieuws maakte in een item over nepnieuws! Het fragment was geknipt uit een aflevering uit Nieuwsuur van begin 2018 waar Bassiehof zijn medewerking aan had verleend. Die uitzending ging echter niet over nepnieuws maar handelde om een alleraardigst onderzoek naar de invloed van Twitter op het Binnenhof.

Bassiehof boos dus:

“Al dat nepnieuws-geroeptoeter van regeringswege is de reden waarom Rob de Wijk en Eva Jinek de beschuldigingen aan het adres van onder meer TPO en Geenstijl – allang ingehaald door de waarheid –  blijven herhalen: ze weten zich gesteund door de giftige retoriek van de minister van Binnenlandse Zaken. Want als de D66-jonkvrouw zegt dat we omringd zijn door nepnieuws zal het wel waar zijn, nietwaar?”

Het liep in 2019 overigens slecht af voor Ollongren. Dit najaar bleek dat haar jarenlang geroeptoeter over nepnieuws voor niets was: er bleek namelijk niet tot nauwelijks sprake van. Bindende kijktip: PVV Kamerlid Martin Bosma die haar ministerschap in ruim een kwartier evalueerde.

Ook op TPO+: Onze Man In Londen 

Inmiddels weten we dat de Brexit er eindelijk gaat komen. Door een vernuftig politiek spel wist Boris Johnson dit najaar middels nieuwe verkiezingen een meerderheid in het Lagerhuis te veroveren. In januari dit jaar was Theresa May echter nog premier. Maar Onze Man in Londen dook in het brein van de Brit:

“De voornaamste reden dat het Lagerhuis en Hogerhuis fluitend een referendum uitschreven kwam omdat niemand ooit geloofde dat de pragmatische Britten zouden kiezen om het grootste economische blok te verlaten. Waar niemand op rekende is dat iedere Brit ook een beetje de geest van Tony Benn met zich meedraagt. Want als je volksvertegenwoordigers het slecht doen, dan zou het toch bijzonder praktisch zijn, om je parlementaire afgevaardigde te kunnen vervangen. Toch?” 

Wie zich ook in januari 2019 zich bezighield met de Brexit was TPO+ TV-recensent Hans van Willigenburg. Zijn conclusie: de NPO huilt met Brussel mee en toont uitsluitend diepe afkeer van Brexit.

TPO+ zoekt en vindt valse Hitlerschilderijen

We gingen in 2019 een exclusieve samenwerking met Bart FM Droog aan. De dichter-onderzoeker heeft een fascinatie voor de handel in valse schilderijen van Adolf Hitler. Zijn publicaties op TPO+ leidden tot verschillende politie-invallen bij veilinghuizen in Duitsland. De eerste inval vond begin dit jaar plaats in Berlijn. Het hele dossier vindt u hier.

Bert Brussen over autistische John de Mol-haters

Lekker jaar voor John de Mol. Hij is van plan RTL te gaan slopen. Kocht eerder al persbureau ANP en ondertussen vertrekt menig televisiester naar zijn media-imperium. Maar dat kwam de media-ondernemer ook op kritiek te staan. Bert Brussen legde zijn criticasters even op de pijnbank. “John de Mol-haters zijn autistisch en kunnen niet tegen verandering, raken angstig en verward

“Wat opvalt aan de haat die met containers tegelijk over John de Mol wordt uitgegoten als ware het de Heilige Geest over Zions nakomelingen is dat het altijd te maken lijkt te hebben met verandering en vernieuwing. Het is niet zozeer de afgunst, het niet kunnen accepteren van talent en succes, maar de nieuwe wegen die de media-tycoon keer op keer inslaat. De haters wanen en voelen zich veilig met hun oude vertrouwde tv-formats en vaste tv-hoofden op sleetse maar herkenbare zenders en elke verandering in het gewende gewone maakt de haters onzeker en wantrouwig.”

“De koning leeft, leve de koning!”, besluit Brussen. Klopt, bleek ook weer dit najaar.

Door nu een abonnement te nemen op TPO+ steun je direct TPO fijne, onafhankelijke online journalistiek in Nederland. En het is echt waar: alleen met jouw hulp kunnen we de komende jaren door blijven gaan met wat we nu doen!

Houdt er rekening mee dat u cookies zult moeten accepteren en niet moet verwijderen, anders zult u steeds opnieuw moeten inloggen.

Een abonnement cadeau geven? Kijk dan hier.

Maandabo TPO+
€ 4 per maand
Dit abonnement verlengt iedere maand automatisch via een machtiging. Het bedrag is inclusief BTW.
Jaarabonnement TPO 3.0.
€ 41 per jaar
Het bedrag is inclusief BTW.
Eeuwig abo TPO+
€ 1500 voor altijd
Dit abonnement is levenslang geldig. Het bedrag is inclusief BTW.