Regio

Veilig Nederland waar de criminaliteit daalt: doden, steekpartijen, kogelregens, schietpartijen

22-12-2019 11:12

Op de Goudriaankade in Den Haag is zaterdagavond een man doodgestoken, meldt de politie. Er zijn drie verdachten aangehouden.

Rond 19.20 uur meldde de politie al dat er in de straat in het stadsdeel Laak een steekincident was en dat daarbij iemand gewond was geraakt. Een paar uur later werd bekendgemaakt dat het slachtoffer was bezweken aan de verwondingen.

De toedracht van het steekincident is niet bekend. De recherche doet onderzoek.

***

Het slachtoffer van de steekpartij zaterdagavond op de Goudriaankade in Den Haag, is een 20-jarige speler van de Haagse amateurvoetbalclub HVV Laakkwartier. Op de website staat te lezen dat de club zaterdag werd geïnformeerd dat deze jonge voetballer om het leven is gekomen.

“We zijn intens bedroefd door dit dramatische overlijden van een jongen die zo in het leven stond en nog een lange en positieve carrière voor zich had”, schrijft de club. Om 13.00 uur is er in het clubgebouw een bijeenkomst “om dit verlies met elkaar te verwerken en de emoties met elkaar te delen”.

De politie wil de identiteit van het slachtoffer nog niet bevestigen en kan ook nog niets zeggen over de toedracht. Drie verdachten zijn aangehouden.

***

In een woning aan de Hooiberg in Didam (Gelderland) is zaterdagavond een dode vrouw van 24 jaar aangetroffen. Haar 29-jarige vriend, met wie ze samenwoonde, is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.

Wat zich heeft afgespeeld wordt nog onderzocht. Buren zeiden tegen de Gelderlander dat het stel al de hele week ruzie had.

***

In Almere is zaterdag iemand om het leven gekomen na een schietpartij in een woning aan het Stadhuisplein. Kort erna werd een verdachte aangehouden in de directe omgeving. Over de identiteit van het slachtoffer en de verdachte is niets bekendgemaakt.

De politie meldde dat de schietpartij gebeurde rond 15.50 uur. Aanvankelijk was het slachtoffer zwaargewond en rukte een mobiel medisch team uit met een traumahelikopter om zorg te verlenen. Maar de hulp mocht niet baten, het slachtoffer stierf ter plekke.

De aanleiding voor de schietpartij is niet bekend. De politie doet uitgebreid onderzoek.

***

In Rotterdam werd zaterdag een 24-jarige man uit Alphen aan den Rijn neergeschoten door “een donkergetinte man met een grijze joggingbroek, een zwarte jas en een capuchon over zijn hoofd“. Het slachtoffer raakte niet al te ernstig gewond.

***

In Zwolle werd zaterdagavond flink geschoten bij een “cultureel centrum” dat ook wordt gebruikt door “verschillende verenigingen. Met name op zondag wordt door een aantal religieuze instellingen gebruik gemaakt van het complex”. Tevens “ontmoetingsplek voor de Turkse gemeenschap“.

ANP/TPO