Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Wendy van Dijk

23-12-2019 09:31

Eindejaars Deals (BE)Eindejaars Deals (BE)

Beste Wendy,

Smullen!

Wendy van Dijk-Chantal Janzen: 10-0.

Gisteravond reageerde je bij RTL Boulevard voor het eerst op het ‘Wendy van Dijk’-interview waarmee Chantal Janzen de verkoop van haar blad &C de afgelopen week probeerde op te krikken.

En dat deed je zo heerlijk vilein, dat ik een diepe buiging voor je maak.

Het idee van het interview met een bekende naamgenoot had de redactie van &C al gejat van het weekblad Panorama. Waar Chantal Janzen een cokeverslaafde naamgenoot van jou opvoerde, liet Panorama in de aanloop naar het WK voetbal van 1998 een naamgenoot van voetballer Ronald de Boer uitgebreid aan het woord over de toenmalige bondscoach Guus Hiddink. Díe Ronald de Boer, een fysiotherapeut uit Drimmelen, brandde de bondscoach volledig af.

Ik weet dat nog zo goed, omdat het mij en Panorama-collega Fred de Brouwer tijdens het WK op een boycot van de KNVB voor de persconferenties kwam te staan. Als de collega’s van de pers zich meldden voor de obligate interviewtjes bij het Nederlands elftal, lagen De Brouwer en ik (naast Jack van Gelder) bruin te worden op het strand van Menton.

 

Enfin, dat oude bladenmakersidee jatte Chantal Janzen dus van ons – al sluit ik niet uit dat wij het wiel toen ook niet zelf hadden uitgevonden.

Maar nu onthulde jij dus gisteravond dat Chantal Janzen niet alleen het idéé had gejat, maar ook de geïnterviewde persoon zelf.

Want wat zei jij tegen RTL Boulevard? “Het enige wat ik er over wil zeggen: dit is eigenlijk oud nieuws. Ik heb dit stuk al gebracht. Dit jaar, in januari. Dit stuk heeft al in mijn blad gestaan.”

LOL.

Niet ingaan op het pesterijtje van Chantal Janzen.

Niet ingaan op de slappe excuses van Chantal Janzen dat ze het persbericht over haar ‘Wendy van Dijk’-interview niet had gezien.

Niet ingaan op de laffe social media-posts waarin Chantal Janzen haar straatje nu al een paar dagen aan het schoonvegen is.

Nee, alleen maar zeggen: ik zeg er niks over, maar Chantal Janzen is een jatmoos.

Ik dacht dat ik het nooit zou schrijven, maar: #teamWendy!

Groet,

JanD

Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.