Regio

Twee arrestaties na schietpartij in centrum Breda, drie gewonden naar ziekenhuis gebracht

29-12-2019 10:01

Bij een schietpartij in het centrum van het Brabantse Breda zijn vannacht drie mensen gewond geraakt. Er zijn inmiddels twee mannen gearresteerd.

Rond 01.00 uur kwam er een melding van een schietincident in de Bredase Reigerstraat.

De politie wist even verderop een 35-jarige man uit Hilvarenbeek op te pakken. Omstanders konden een tweede verdachte goed omschrijven en na een korte zoektocht werd ook deze 33-jarige man uit Breda aangehouden.

Er was even sprake van een derde verdachte maar die bleek er niets mee te maken te hebben. De twee andere mannen zitten vast. De politie weet nog niet wat de aanleiding was van het conflict. De gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Elders in Breda, op de Haagdijk, is afgelopen nacht massaal gevochten door een grote groep jongeren. Agenten waren er snel bij, maar toen was bijna iedereen al vertrokken. Wel lag een 32-jarige man met steekwonden op straat. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Een taxichauffeur werd rond 04.00 uur mishandeld op de Nieuwe Prinsenkade. Hij was geslagen en geschopt en moest naar het ziekenhuis. Twee mannen uit Breda (39 en 53 jaar) zijn aangehouden.

Burgemeester Paul Depla reageerde op Omroep Brabant geschrokken op het geweld ‘s nachts in zijn stad . “Dat mensen zo brutaal zijn dat ze wapens meenemen naar de binnenstad ondanks dat er preventief gefouilleerd kan worden, vind ik te absurd voor woorden.”

(TPO/ANP)