Nieuws

99 woorden: De Top 15 van 2019

30-12-2019 13:01

10

Leve de publieken

Ja

Hoe fout is de Publieke Omroep?

Nou, neem AVROTROS. Dat geeft (niet toevallig in de zes weken voor de verkiezingen van Provinciale Staten en dus indirect de Eerste Kamer) een tv-programma aan Splinter Chabot, ‘Splinter in de politiek’.

In aflevering 3 praat hij met de mediatrainer van Mark Rutte, in aflevering 2 met een vriend van Mark Rutte en in aflevering 1 met… Mark Rutte.

AVROTROS presenteert Splinter Chabot in een ronkend persbericht als ‘rasoptimist en student politicologie’.

In werkelijkheid is Splinter Chabot vooral voorzitter van de jongerenafdeling van de VVD.

De VVD van… Mark Rutte.

Zo fout dus.

9

Klappen

Mijn gabber Jan Roos heeft klappen gehad.

Dat meldde hij op Twitter.

Wat mij dan mateloos irriteert, is dat er mensen zijn die zonder dat Roos ook maar enige verdere informatie geeft, weten dat de dader ‘een kansenparel’ is.

Nóg erger vind ik het dat er lieden zijn die de schuld bij ene Chris Klomp leggen, omdat die gajes zou aanzetten tot dit soort geweld. Je kunt veel van Chris Klomp zeggen. Een ratje, een intrigant, een drankhoofd, whatever. Ga vooral je goddelijke gang. Maar Chris Klomp heeft helemaal niemand op Jan Roos afgestuurd.

Klomp is advocaat Smeets niet.

8

Doodswens

Bij het Algemeen Dagblad werkt een webredacteur die graag tuig mobiliseert.

En dan hapt ene Melle Kielstra, door te betreuren dat je niet in de Pathé-bioscoop in Groningen was, toen Ergün Senarabaci daar op beestachtige wijze het echtpaar Visser afslachtte.

Veel smakelozer kan een doodswens niet zijn.

Dankzij Google (en mensen uit Drachten e.o.) weet ik inmiddels dat die Melle Kielstra bestaat en waar hij woont. Een echt mens, een gepensioneerde, meldt onder zijn eigen naam dat ik afgeslacht had moeten worden in die bioscoop…

En de webredacteur?

Die wast zijn handen in onschuld.

Daaraan herkent men de gestoorde rat.

7

Noort & Kluun

Er zat een bijzonder aspect aan de breuk tussen de schrijvers Saskia Noort en Kluun.

De breuk zelf was dat niet.

Saskia Noort is een zure deugdoos geworden, die zelfs haar familie verstoot omdat dat karmapunten oplevert in de grachtengordel. En Kluun zal teleurgesteld zijn dat een bezoek van Saskia Noort aan Prescan bewees dat ze in goede gezondheid verkeerde, dus voorlopig geen handel voor ‘m werd.

Nee, het bijzondere zat ‘m er in dat uitgeverij Overamstel de breuk namens de twee meldde via een officieel persbericht.

Dan ben je echt een béétje te veel in jezelf gaan geloven.

6

Nog maar een kind

Iedereen ‘met het hart op de juiste plaats’ (of een hekel aan De Telegraaf) was het er over eens: een schánde dat de 15-jarige zoon van de burgemeester van Amsterdam zo hard werd aangepakt voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie en een inbraak in een woonboot.

Hun enige argument: “Het is nog maar een kind.”

Het komt van dezelfde mensen die willen dat kinderen al op hun 16e stemrecht krijgen en die als blinde kippen achter een 16-jarig Zweeds Asperger-meisje aanlopen dat het onzichtbare gas CO2 meent te kunnen zien.

Ik háát de hypocrisie van die lui.

UPDATE Weet je wie een wél onschuldig (!) en pas 11-jarig (!) kind misbruikt om zijn vader te pakken? (Bron: @petjuh88)

De dagelijkse ’99 woorden’ worden mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).

Bol.com Algemeen