Media & TV

NRC: mensen die rechts stemmen zijn gestoorde islamofoben die angst uitleven op onschuldige burgers

03-01-2020 11:48

 

“Antisemitisme speelt weliswaar nog altijd een rol – zie de verdachtmakingen aan het adres van George Soros – maar wordt overstemd door islamofobie en een paranoïde angst voor ‘omvolking’. De radicale islam vormt, anders dan de Joden voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog, een reëel gevaar in de hedendaagse samenleving, maar de angst ervoor wordt uitgebuit en gericht op onschuldige burgers. Zoals de geassimileerde Jood ervan verdacht werd in het geheim zijn rituelen uit te voeren, zo worden Nederlanders met een niet-westerse migratieachtergrond er vandaag van verdacht slechts in woord democraat te zijn.

De gewillige onderwerping aan autoriteit in combinatie met de minachting voor het zwakke die de neoliberale persoonlijkheid gemeen heeft met de autoritaire persoonlijkheid van weleer, maakt hen tot de ideale achterban van degene die de wil van het volk zegt te representeren en belooft korte metten te maken met zowel de ‘elite’ als de buitenstaander.

Beter is het te waarschuwen voor de gevolgen van een rechts-radicale machtsovername – die tegenwoordig in Brazilië en de VS al goed waarneembaar zijn in de vorm van toenemende ongelijkheid en ecologische vernietiging – en appelleren aan de belangen van de meerderheid, die allerminst behartigd worden door de rechts-populist.””

Aldus Thijs ‘ik ben misschien wel de allergrootste name droppende links-intellectuele snob die verder niet zo heel veel kan want typische UvA-fopwetenschapper’ Lijster in de Nieuwe Rotterdamse Courant (fout in de oorlog) Handelsblad (fout in de oorlog). En het is geen opinie, staat zelfs gewoon onder ‘nieuws’.

Maargoed, als zelfs NRC-hysterica-columniste Rosanne ‘dood aan Geenstijl, dood-dood-doooood!!!1!’ Hertzenberger het al kut vindt weet je gewoon dat iemand bij de immer rancuneuze NRC-hoofdredactie zoals gebruikelijk bewust gif in de samenleving heeft zitten injecteren.

Lekker tendentieus nodeloos kwetsend ongefundeerd objectief, zulke kwaliteitsjournalistiek. En straks maar weer jammeren dat het vertrouwen in de journalistiek zo afneemt en dat de kloof tussen volk en media zo diep is en dat de courant écht gen desinformatie verspreidt hoor.

Weet je welke krant ook fout was in de oorlog?