Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Edwin van der Sar

06-01-2020 09:31

SportSport

Beste Edwin,

De spelers van Ajax waren nog maar net gearriveerd in Qatar om zich voor 700.000 euro te laten misbruiken als pr-instrument of je zette je volgende handtekening onder een contract dat niet deugt.

Nu rinkelt de kassa voor een ‘samenwerkingsverband’ met Sharjah FC, een club uit het emiraat Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten, waar ‘Sjeik Dokter Sultan’ de scepter zwaait.

De Verenigde Arabische Emiraten is zo’n shariastaat die buitenlandse arbeiders uitbuit, waar vrouwen hun mannen moeten gehoorzamen, waar kritiek op de koninklijke familie je je handen kost, waar verkrachte vrouwen de cel in worden gegooid vanwege buitenechtelijke seks en waar transgenders van de hoogste toren worden gegooid.

Een land ook waarvan Amnesty International zegt dat het de voetballerij misbruikt om het zwaar besmeurde imago wit te wassen – met het eigendom van Manchester City als meest in het oog springende voorbeeld.

En daar tekent Edwin van der Sar dus weer blind namens Ajax een contract mee, want sport is geen politiek en andere clubs doen het ook en blablablablabla.

Je kunt het ook níet doen.

Net als je als hoofdredactie van de Volkskrant geen ruimte hóeft te geven aan een hysterische randgroepcolumnist die over Thierry Baudet en Geert Wilders schrijft: “Klimaatcriminelen die inmiddels met het oog op de zeespiegelstijging een grotere bedreiging voor onze nationale veiligheid vormen dan ooit de NSB.”

Het zal vast geen toeval zijn dat Ajax en de Volkskrant beide zetelen in Amsterdam.

De stad die niet eens meer zóekt naar het verdwenen morele kompas

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series