Politiek

VVD Statenlid Gert Brommer uit Overijssel stapt op uit onvrede met stikstofbeleid

07-01-2020 16:32

VVD-Statenlid Gert Brommer stapt uit de Provinciale Staten van Overijssel. Brommer is het niet eens met de koers van zijn partij in het stikstofdossier. “De ingrijpende stikstofmaatregelen die de Provincie presenteert, voor problemen die er niet zijn, hebben desastreuze gevolgen voor het platteland van Overijssel.” Dat meldt hij op Twitter.

Zo schrijft de VVD’er:

“Onder het dreigement van bureaucratische dwang wordt op slinkse wijze de burger verantwoordelijk gemaakt voor de grootste vernieling van het cultuurlandschap. De regionale energiestrategie zal tot gevolg hebben dat er vele duizenden hectares zonnepanelen en honderden windmolens van het grootste kaliber in uw omgeving verschijnen. Deze zouden nodig zijn om aan de eerste klimaatdoelstellingen te voldoen. In Parijs was er een akkoord, maar ons Overijsselse landschap gaat naar de verdoemenis. Daar is straks draagvlak voor, gelooft u het zelf? Maar helaas, er is geen ruimte voor tegengas. Ja knikken en slikken is het motto.”

Brommer geeft zijn zetel terug aan de VVD: “Mijn zetel neem ik niet mee. Er zijn al te veel politieke partijen. Dank aan iedereen die mij de afgelopen jaren heeft gesteund.”

De VVD ‘betreurt’ zijn besluit.