Gratis terugblikken met TPO+ – September 2019; Bert Brussen en de millennials, Rutger Bregman en islamisering

10-01-2020 14:02

Ons van TPO begon eind 2018 TPO+. Daarom de komende tijd een GRATIS terugblik op wat we de afgelopen 12 maanden zoal schreven opdat ook u – de niet TPO+’er – weet wat u gemist heeft. En natuurlijk onverwijld een abonnement neemt. Want u bent natuurlijk ook wel klaar met al die hinderlijke reclamebanners en ads. Bovendien wilt u ook onbeperkt kunnen reageren en reacties lezen. En een keur aan exclusieve auteurs lezen, nietwaar? TPO+, where the elite meet to read!

Bert Brussen en de millennials

TPO-hoofdredacteur Bert Brussen (veertiger) zag begin september dat veel van zijn leeftijdsgenoten een uitgebluste en ongelukkige indruk maken. “Om niet te zeggen wanhopig. Alsof ze jaren lang zijn gemarteld en verlangen naar een spoedig einde.” Maar: de millennials zijn er veel erger aan toe, ziet Brussen.

“Er zijn feitelijk geen millennials die in hun narcistische selfievertoon de wanhoop van het leven hebben weten te onderdrukken. Tot in elk klein minutieus detail, op elke gefilterde en bewerkte foto die wordt uitgestald in de oneindige gallerij der ego’s van het virtuele rijk der leegte, bewoond door de nazaten van het hyper-kapitalisme, is het leed in alle verwrongen gedaantes waarin het zich doorgaans aandient overal zichtbaar.

Nee, veel kans op een toekomst lijkt de generatie millennials niet te hebben. Ze zijn er duidelijk niet voor gemaakt. Alsof ze ongeboren ter wereld zijn gekomen en nu nog niet eens het recht eisen om tenminste waardig te mogen sterven. Het is te hopen dat cosmetische chirurgie en een blijvende wildgroei aan uitgeverijen die onbeperkt ‘debuterende’ schrijvers met een coming of age roman blijven uitgeven in elk geval nog een tijdelijke verlichting van het lijden zal weten te bieden.”

Lezen: Over goedbedoelde maar dilettante pogingen vorm te geven aan frustrerende eenzaamheid

Sietske Bergsma over Rutger Bregman: de malle ‘homogenezer’ van niet deugend Nederland

Onze vrouw in Berlijn analyseerde het fenomeen Rutger Bregman:

“Ik beschouw deze opzettelijke polarisatie uit naam van ‘deugen’ als het grootste gif van het mediale landschap, ook omdat het nu schaamteloos gebeurt en tot gevolg heeft dat elke dissidente mening die goedheid uitstralen niet als voornaamste plicht ziet, wordt afgewimpeld als ‘slecht’. We kunnen alle mensen wel willen omvormen tot een en dezelfde moreel perfecte ‘libidobundel’, zoals filosoof Peter Sloterdijk het onlangs noemde, een mens die dienstbaar is aan de moreel juiste zaak. Maar niet eerlijk zijn tegenover jezelf kan ertoe leiden dat je anderen de maat gaan nemen en het zal niet genoeg blijken. Uiteindelijk wil je ze vernietigen.”

Lezen: ‘De Correspondent: oplichters die heel veel geschonken geld uitgeven aan narcistisch, zelf-feliciterend activisme’

Erdal Balci – Nederland heeft tweede Deltaplan nodig om tij van islamisering te kunnen keren

 

In september werd bekend dat kinderen op Nederlandse salafistische moskeescholen leren dat ongelovigen de doodstraf verdienen. De paar onderwijsinspecteurs die de politiek naar die koranscholen gaat sturen is de emmer tijdens een overstroming, concludeerde Erdal Balci. “Tegen het wassende water van de radicale islam is een tweede Deltaplan nodig.”

“Dijken opwerpen tegen dit maatschappelijke fenomeen is noodzakelijk omdat het uitgangspunt dat de moslims in Europa hun geloof, dat is vormgegeven door de cultuur, de historie en de tradities uit het Midden- Oosten, met de tijd zouden doen evolueren naar een mildere variant van die religie, een soort ‘Euro-islam’, de grootste illusie van de afgelopen halve eeuw bleek te zijn. In de ban van dat vermaledijde optimisme is men namelijk blind geworden voor de ontwikkelingen in de islamitische wereld. De veerkracht van de politieke islam overtrof alle verwachtingen. Na de revolutie in Iran heeft de politieke islam van Afghanistan tot Noord-Afrika de Westerse invloeden overboord gegooid en hebben zelfs in het meest seculiere moslimland Turkije de aanhangers van die ideologie de macht overgenomen.”

Lezen: “De rode draad achter de islamitische stromingen is afkeer van alles wat met het Westen te maken heeft”

Bonus

Lachgas is niet slecht voor het milieu bleek na bizarre Kamervragen, Barbies of blokkendozen hoor je niet te politiseren als minister van Onderwijs, schreef Esther van Fenema en Erdal Balci over de KNVB en islam.

Door nu een abonnement te nemen op TPO+ steun je direct TPO fijne, onafhankelijke online journalistiek in Nederland. En het is echt waar: alleen met jouw hulp kunnen we de komende jaren door blijven gaan met wat we nu doen!

Houdt er rekening mee dat u cookies zult moeten accepteren en niet moet verwijderen, anders zult u steeds opnieuw moeten inloggen.

Een abonnement cadeau geven? Kijk dan hier.

Maandabo TPO+
€ 4 per maand
Dit abonnement verlengt iedere maand automatisch via een machtiging. Het bedrag is inclusief BTW.
Jaarabonnement TPO 3.0.
€ 41 per jaar
Het bedrag is inclusief BTW.
Eeuwig abo TPO+
€ 1500 voor altijd
Dit abonnement is levenslang geldig. Het bedrag is inclusief BTW.