Media & TV

Google censureert ads op Telegraaf.nl want ‘overtreding voorwaarden’, weigert te zeggen wat precies

18-01-2020 14:09

Hoi liefhebbers van het vrije woord, inwoners van de vrije democratische rechtstaat en consumenten van de vrije pers. Kent u Google? Dat is een soort schaduwmacht, een onzichtbare tiran, die momenteel veel en veel en veel en veel en veel machtiger is dan alle democratische regeringen, inclusief de EU, bij elkaar. En het mooie is: Google wordt bestuurd door een paar mensen, die kunnen doen wat ze willen, met alles, en al helemaal met het grondwettelijk recht op vrij informatievoorziening.

En wie daar wat van zegt krijgt te horen: ‘Je hoeft je toch niet bij Google te registreren? Google is een private onderneming op een vrije markt en die mag zelf regels stellen, dat heeft helemaal niks met vrijheid van meningsuiting te maken hoor!’

Yeah. Right. Weet je wie ook ooit ‘echt geen bedreiging voor de vrijheid’ was?

De hoofdredacteur van De Telegraaf zal nu uitleggen hoe gevaarlijk Google is voor de vrije informatievoorziening, waarom Google een enorme bedreiging is voor elke vrije democratie en waarom het meer dan tijd wordt om Google te dwingen op te breken en hun monopoliepositie te beëindigen.

Juist omdát het gaat om een vrije markt, die ook vrij moet blijven. Zonder de steeds meer vrijheid beknottende techreuzen.

(Mocht u dit artikel straks niet meer kunnen terugvinden in Google dan weet u waarom.)