Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de BNNVARA-directie

19-01-2020 09:31

Sale (NL)Sale (NL)

Beste BNNVARA-directie,

In de zomer van 2014 heb ik tijdens het WK voetbal een aantal weken meegewerkt aan het BNNVARA-programma ‘De Heer Ontwaakt!’

Het is om die reden dat ik alles wat er bij BNNVARA gebeurt iets nadrukkelijker volg.

Je wilt namelijk niet dat je naam in verband wordt gebracht met foute clubs. Ook al heb je er zelf niks mee te maken en ben je al jaren weg, als een oude opdrachtgever in opspraak komt, loop je toch de kans dat het ook op jou afstraalt.

Zo vind ik het altijd buitengewoon pijnlijk als mensen me aanspreken op het feit dat ik een paar jaar ‘opiniemaker’ bij WNL was. Ik kreeg destijds 500 euro voor elke keer dat ik op radio of tv kwam opdraven bij Wieger Hemmer of Margreet Spijker en ik vond het destijds ook best een verfrissende omroep. Maar letterlijk vandaag de dag (10.00 uur, NPO 1, WNL op Zondag) is het een club die er niet voor terugdeinst om een oud-politiecommissaris die Geert Wilders tussen zes plankjes wenste een podium te geven. Een kritiekloos podium, want Rick Nieman.

Enfin.

In dat kader doet het mij dus deugd dat mijn oude opdrachtgever BNNVARA meteen keihard heeft ingegrepen toen bleek dat de ‘rising star’ (ik heb dit moeten googelen) Kaj van der Ree meisjes van 13 met de nodige druk uit hun bloesje probeerde te praten.

Heel goed van jullie (en van zijn andere werkgevers NPO en RTL én het Rode Kruis) om seksueel wangedrag van zo’n gast meteen te bestraffen door alle banden te verbreken.

Het is namelijk nogal wat, om meisjes van die leeftijd te verleiden tot het opsturen van naaktfoto’s.

Dus dat jullie die Kaj van der Ree een doodschop hebben gegeven: chapeau!

Ondertussen ben ik natuurlijk réuze benieuwd wie voortaan naast Peter Kee op NPO Radio 1 in het BNNVARA-programma De Nieuws BV de politiek gaat bespreken en wie vanaf vandaag de leiding krijgt over jullie smaakvolle opiniewebsite die oprichter Frans ‘brievenbusfirma’ Klein destijds omschreef als een “progressieve, positieve debatsite voor een brede doelgroep”.

Of schoppen jullie wel zo’n kneusje als Kaj van der Ree buiten, maar laten jullie de BNNVARA-aanrander die daadwerkelijk ongewenst op ‘jonge vrouwen’ ging liggen gewoon zitten?

Daar zou mijn broek echt van afzakken.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series