Gratis terugblikken met TPO+ – November 2019: Martin Bosma en het Songfestival, Sigrid Kaag en Hitlers hoge hoed

20-01-2020 16:03

Ons van TPO begon eind 2018 TPO+. Daarom de komende tijd een GRATIS terugblik op wat we de afgelopen 12 maanden zoal schreven opdat ook u – de niet TPO+’er – weet wat u gemist heeft. En natuurlijk onverwijld een abonnement neemt. Want u bent natuurlijk ook wel klaar met al die hinderlijke reclamebanners en ads. Bovendien wilt u ook onbeperkt kunnen reageren en reacties lezen. En een keur aan exclusieve auteurs lezen, nietwaar? TPO+, where the elite meet to read!

Martin Bosma (PVV) heeft een slim idee voor het Songfestival

De NPO onder leiding van Shula Rijxman bedelde eind vorig jaar om extra geld voor het organiseren van het Songfestival. PVV Kamerlid Martin Bosma vond daar wat van. Hij wees het kabinet er vervolgens op dat de EBU – de koepelorganisatie van Europese omroepen verantwoordelijk voor het Eurovisie Songfestival – een budgetneutraal draaiboek voor armlastige landen heeft. Wie het slim aanpakt, zoals Finland in 2007, kan de investering terugverdienen; aan kaartverkoop, sponsoring, merchandise, televoting. Dat leverde toen twaalf miljoen euro op. Voorwaar, dat scheelt een slok op een borrel. Bosma hield het kabinet voor voor dat een slimme organisator derhalve miljoenen kan verdienen en dat als een partij (zoals de NPO) het Songfestival mag organiseren, dit dus eigenlijk ‘een buitengewoon royale gunst is’.

Helaas: het pleidooi had uiteindelijk geen zin. Het kabinet trok in december alsnog de poeplap en legde 12,4 miljoen euro bij voor het liedjesfestijn.

Sigrid Kaag valt de Nederlandse vrije pers aan, Bassiehof boos

Bizar WTF-moment op het D66-congres in november. Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag waarschuwde 150 uitgenodigde Syrische vluchtelingen voor de Nederlandse media. Bovendien vergeleek ze de Nederlandse bevolking met de Syrische dictator Assad. Bassiehof boos.

“Wie Nieuwe Nederlanders voorhoudt dat de media van hun gastland niet deugen en de originele bevolking vergelijkt met de bloeddorstige dictator waar de doelgroep nota bene voor op de vlucht sloeg, is geen knip voor de neus waard, elk ministerschap onwaardig en diskwalificeert zich voor welke toekomstige functie in het openbaar bestuur dan ook. Bovendien is het ook nog eens ronduit gevaarlijk dat Kaag dit zaadje van wantrouwen tegen de Nederlandse media in de harten van deze Syriërs heeft geplant.”

Lezen.

Er hangt een luchtje aan de veiling van Hitlers hoge hoed

Bart FM Droog schrijft voor TPO+ over valse Hitler-schilderijen, dubieuze veilingen en wat dies meer zij. In november werd in Duitsland een hoge hoed geveild toegeschreven aan Hitler. Een Amerikaanse militair had deze na de overwinning op Nazi-Duitsland meegenomen uit Hitlers appartement in München. Raar verhaal oordeelde Droog, want een andere Amerikaanse militair had ook al eens een hoge hoed van Hitler uit hetzelfde pand meegenomen. Hoeveel hoeden bewaarde de Führer wel niet in zijn appartement?

Het verhaal werd nog gekker. De hoed werd uiteindelijk afgehamderd voor 50.000 euro en door de in Genève wonende zakenman Abdallah Chatila geschonken aan Israël.

Bonus!

Herenfittie tussen Meindert Fennema en Ruud Koopmans over het wel of niet terughalen van Syriëgangers naar Nederland. Fennema bleek voor, Koopmans tegen. TV-recensent Hans van Willigenburg hekelde ‘de stuitende domheid van Matthijs van Nieuwkerk‘, Kick Out Zwarte Piet-voorman Jerry Afriyie bleek een leugenaar en Bart Collard waarschuwde voor de uiterlijke verschijning van orthodoxe imams. Plus: Sid LukkassenDeugen of niet deugen, dat is de vraag.

Door nu een abonnement te nemen op TPO+ steun je direct TPO fijne, onafhankelijke online journalistiek in Nederland. En het is echt waar: alleen met jouw hulp kunnen we de komende jaren door blijven gaan met wat we nu doen!

Houdt er rekening mee dat u cookies zult moeten accepteren en niet moet verwijderen, anders zult u steeds opnieuw moeten inloggen.

Een abonnement cadeau geven? Kijk dan hier.

Maandabo TPO+
€ 4 per maand
Dit abonnement verlengt iedere maand automatisch via een machtiging. Het bedrag is inclusief BTW.
Jaarabonnement TPO 3.0.
€ 41 per jaar
Het bedrag is inclusief BTW.
Eeuwig abo TPO+
€ 1500 voor altijd
Dit abonnement is levenslang geldig. Het bedrag is inclusief BTW.