Politiek Buitenland

Donald Trump hekelt ‘onheilsprofeten’ en hun voorspellingen voor klimaatapocalyps

21-01-2020 15:48

Klimaatactiviste Greta Thunberg luistert naar de toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump. EPA/GIAN EHRENZELLER

De Amerikaanse president Donald Trump is op het Wereld Economisch Forum in Davos uitgevaren tegen “de onheilsprofeten” die in klimaatveranderingen de ondergang van leven op aarde zien. “We moeten die eeuwige onheilsprofeten met hun voorspellingen over de apocalyps afwijzen. ”

Trump hekelde de mensen die een warmer klimaat en natuurrampen als een nauwelijks beheersbaar en door mensen veroorzaakt fenomeen zien. Hij noemde ze “erfgenamen van de gekke waarzeggers van vroeger”. Trump zei dat doemdenkers eerder al fout zaten toen ze “crises door overbevolking, massale sterfte en het opraken van de olie voorspelden”.

Onder zijn gehoor was de beroemde Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. De 17-jarige had kort tevoren in Davos geklaagd dat er nog vrijwel niets is gedaan om de opwarming van de aarde te stoppen.

 

Wel steunt de Amerikaanse president het plan om wereldwijd een biljoen (1000 miljard) bomen te planten om klimaatverandering tegen te gaan.

ANP/TPO