Politiek

Justitie doet inval bij Haags islamitisch raadslid Arnoud van Doorn (Partij van de Eenheid)

09-02-2020 14:36

Justitie heeft een inval gedaan in het huis van Arnoud van Doorn, fractievoorzitter van de Partij van de Eenheid in de gemeente Den Haag, in verband met het lekken uit een vertrouwelijke vergadering met de commissaris van de Koning van Zuid-Holland. Dat meldt het AD. Door het strafbare lekken lag de naam van Johan Remkes als waarnemer voor de opgestapte burgemeester Pauline Krikke vroegtijdig op straat.

Van Doorn bevestigt dat er een inval is gedaan bij hem thuis. Officieel op verdenking van schending van het ambtsgeheim. Van Doorn ontkent dat hij heeft gelekt. De bij de inval in beslag genomen spullen zijn weer terug, zegt hij. Justitie bevestigt dat er een ‘zoeking’ is geweest bij ‘een Haags raadslid’ in verband met het doorspelen van vertrouwelijke informatie, maar wil verder niets zeggen.

Op Facebook schrijft Van Doorn dat hij vermoedt dat de inval een andere reden heeft, namelijk een artikel in het Parool van afgelopen week over de financiering van islamitische instellingen waarin de politicus wordt genoemd.