Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ronny Naftaniel

10-02-2020 09:31

ValentijnValentijn

Beste Ronny,

Ik zat een beetje te zoeken naar informatie over Arnoud van Doorn, toen ik jouw naam voorbij zag komen.

Het Haagse gemeenteraadslid is weer eens in het nieuws, ja.

Deze keer niet omdat hij drugs verkocht aan jonge kinderen.

Ook niet omdat hij weer een verboden wapen in bezit had.

Evenmin omdat hij opriep om alle tegenstanders van de islam te vernietigen.

Nee, hij wordt verdacht van het lekken van de naam van de waarnemend burgemeester van Den Haag, Johan Remkes, en daarom is bij hem thuis en op zijn werkkamer in het Haagse stadhuis een politie-inval geweest.

Zionistisch complot natuurlijk.

En dat hij vlak na die inval voor dertig dagen van Facebook is geband (en dus tijdelijk zijn gif moet spuien vanaf het account van zijn echtgenote Liesbeth Hofman) is in de ogen van Van Doorn en zijn ‘fans’ uiteraard ook geen toeval.

De achternaam van de oprichter, Zuckerberg, zegt genoeg, nietwaar?

Eén groot joods complot.

Wat ze dan ‘zionistisch’ noemen, omdat ze anders weer voor antisemiet worden uitgemaakt.

En dat is natuurlijk wel het láátste wat Van Doorn en de zijnen zijn, jodenhaters.

Tot Twitter (Jack Dorsey is zeker niet joods?) heeft Van Doorn nog wel toegang.

Daar postte hij naar aanleiding van de doorzoeking van zijn huis en kantoor vanwege de verdenking van het ambtsmisdrijf een voorpagina van de NSB-krant Volk en Vaderland met de kop ‘De oplossing van het jodenvraagstuk’, met als commentaar “Komt dit u bekend voor? Moslims zijn de nieuwe joden”.

 

Saillant detail: als Van Doorn zich schuldig heeft gemaakt aan schending van het ambtsgeheim, is hij een recidivist. Meneer is namelijk óók al eens veroordeeld voor het lekken van geheime stukken :-). Dus misschien moet-ie een beetje dimmen.

Enfin, daar kwam ik jouw naam dus tegen over een heel ander gevalletje.

Je schreef: “Ik heb geen bezwaar tegen de nieuwe term ‘roomkoppen’. Alle mogelijke stappen tegen discriminatie zijn de moeite waard. Maar zullen we dan niet ook ‘jodenkoeken’ ‘boterkoeken’ gaan noemen?”

Doe dat nou niet, Ronny.

Al dat gezeik over namen voor producten (en straten en tunnels en gebouwen en weet ik veel wat allemaal nog meer) heeft helemaal níets met discriminatie te maken.

Denk je dat er één Arnoud van Doorn-achtige minder jodenhaat gaat voelen en uiten als je de jodenkoek voortaan ‘boterkoek’ gaat noemen? Denk je dat Joden straks weer wel met een keppeltje over straat durven als de jodenkoek voortaan ‘boterkoek’ heet? Denk je dat de beveiliging van joodse gebouwen en scholen kan worden teruggeschroefd als de jodenkoek is ingewisseld voor de ‘boterkoek’?

Hou toch op.

Naamdrammen is voor losers.

Voor mensen die geen echte problemen hebben en die subsidie willen scoren, of goedkope publiciteit.

En laten wij elkaar geen arnoudje noemen, Ronny. Jij en ik weten donders goed dat veel Joden tot op de dag van vandaag weigeren een ‘jodenkoek’ te eten, omdat de mare wil dat arme Joden hun koeken vroeger noodgedwongen dun moesten bakken, opdat ‘het nog wat leek’.

Een nieuwe naam gaat daar heus geen verandering in brengen.

Bovendien: de Joden hebben wel grotere problemen dan zo’n koek.

Je hoeft alleen de tot de islam bekeerde drugshandelaar en wapenbezitter Arnoud van Doorn maar te volgen om dat in te zien…

Groet,

JanD

‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Bol.com Algemeen