Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Kakelkip

14-02-2020 09:31

DierDier

Yo, Kakelkip!

Toktok. Toktoktoktoktok. Tok. Toktoktoktoktok. Toktok. Toktoktok. Toktoktoktokok. Toktoktoktoktok. Tok. Toktoktoktoktok. Toktok. Toktoktok. Toktoktoktoktok. Tok. Toktoktoktoktok. Toktok. Toktoktok. Toktoktoktokok. Toktoktoktoktok. To…

Oh, wacht, voor de meelezers even in mensentaal!

Op 1 februari toktoktokte je in De Telegraaf en op Twitter: Mijn bezoek aan de Italiaanse anti-maffia commissie heeft veel info opgeleverd. Ook Nederland heeft specifieke wetgeving nodig: speciale cellen voor drugsbazen, betere beveiliging van kroongetuigen en hun omgeving, zorgen dat advocaten veilig kunnen werken en meer!”

Gisteren toktoktokte je op Twitter: “Vanavond zit ik bij Jinek aan tafel om te vertellen over ons bezoek aan Italië. Zij hebben veel ervaring met het aanpakken van de maffia. We gaan aan de slag om hun anti-maffiawetgeving uit te werken in Nederland. Ik houd jullie op de hoogte over de vervolgstappen!”

Uren voor je bij Jinek al toktoktokkend de misdaadbestrijder zat uit te hangen en je haar goed zat te doen, lekte uit hoe succesvol de misdaadbestrijding in Nederland na een kleine tien jaar op rij onder een premier van jouw partij, de VVD, is.

Ik citeer de Staatsomroep: “Voor de derde keer heeft het Openbaar Ministerie foto’s van kroongetuige Nabil B. in het strafdossier van de Marengo-zaak gestopt. Dat dossier is verstrekt aan de rechtbank en de verdediging in de zaak. (…) Het Openbaar Ministerie heeft aan de rechtbank en de verdediging gevraagd of zij de cd-rom kunnen teruggeven in ruil voor een exemplaar waar de foto’s niet in staan. (…) Het Landelijk Parket van het OM neemt de fout hoog op en onderzoekt de zaak.”

Om met jullie demente ome Ivo te spreken: “Powerrrr!”

Of in jouw taal: “Toktoktoktoktok…”

Ik zou dolgraag tegen je zeggen: “Ach mens, ga toch koken!”

Maar ja…

Een ei kunnen leggen, is wat anders dan een ei kunnen bakken.

Groet,

JanD

‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Bol.com Algemeen