Politiek

Compleet: de dood- en doodenge Maoïstische visie op ‘de wijk van de toekomst’ in Utrecht

14-02-2020 13:27

Een 'gezonde wijk' in Utrecht ergens in de nabije toekomst.

Donderdag was er (terechte) micro-ophef over een propagandatekst met daarin een dood- en doodenge ‘toekomstvisie’ van ‘De Gezonde Wijk’ in Utrecht. Deze tekst hing ergens op een aanplakbord in het megalomane paleis van de Provincie Utrecht en werd gefotografeerd en getwitterd door iemand die daar op bezoek was.

De tekst in kwestie blijkt niet alleen als poster binnen in het megalomane provinciepaleis te zijn opgehangen maar ook elders in de stad Utrecht, zoals bijvoorbeeld op het Centraal Station. De Telegraaf schreef er vrijdag een stukje over en citeerde een lakei van het Koninkrijk Provincie Utrecht: de teksten zijn alleen maar “een hulpmiddel om het juiste gesprek te voeren over de wijk van de toekomst. Op de borden zijn de uitersten neergezet.”

De ironie dat de Provincie Utrecht kennelijk als enige meent te weten wat ‘het juiste’ gesprek is over ‘de wijk van de toekomst’ waarin sprake is van ‘sociaal gedrag’ dat niet alleen ‘wordt beloond maar ook aangeleerd’, wat wel heel erg eng lijkt op wat Mao Zedong in 1963 zei, zal de Utrechtse ambtenaren verder zijn ontgaan.

De Telegraaf weet ook nog te melden dat deze communistische heilstaatteksten over De Gezonde Wijk deel uitmaken van het project ‘Vensters op de Wijk van de Toekomst’ en dat onwetende Utrechtse belastingbetalers meer dan 11.000 euro hebben moeten neerleggen voor deze Maoïstische propaganda waarin een prachtige heilstaat naar kolchozmodel wordt geschetst maar de goelag gek genoeg helemaal ontbreekt. Alsof Utrechtse belastingbetalers onwetend zijn over hoe je een omelet maakt, namelijk per definitie door eieren te breken.

Maar De Gezonde wijk is niet het enige Maoïstische toekomstprojectje van het Utrechtse provinciale politbureau. Ook over De Slimme Wijk, De Maakwijk en de We-Doen-Het-Zelfwijk zijn prachtige sociaal-realistische communistische propagandateksten geschreven die bomvol staan met heilstaatinitiatieven en al dan niet gedwongen solidariteit en ‘gemeenschappelijk bezit’.

De teksten zijn als Rood Boekje netjes gebundeld in deze overzichtelijke pdf zodat ook de niet in Utrecht wonende burgers er kennis van kunnen nemen, opdat iedereen straks in een paradijselijk land naar Utrechts model vrij van mussen, brillen en privé-bezit kan wonen.

Lees en ontdek zelf wat doodenge Utrechtse crypto-communisten met argeloze burgers voor hebben en een dystopische maatschappij voor ogen hebben die een blauwdruk van hedendaags China lijkt te zijn, inclusief ‘social credits’, ‘buurtcoöperaties’, ‘urban farming’ (you see what they did there, Pol Pot?) en uiteraard ‘slimme meters en sensoren’ inclusief ‘op afstand toezicht houden’, terwijl al dit moois voortkomt uit ‘een gestuurde en planmatige ontwikkeling’ (LOL).

Maar heus mensen, dit alles is alleen maar een ‘hulpmiddel’ (met 11.000 euro subsidie) voor het enige echte ‘juiste’ gesprek…