Politiek

Dit is hoe KOZP na kinderfeest Sinterklaas ook grotemensenfeest carnaval kapot gaat maken

21-02-2020 19:48

Via de NOS:

“In zes Noord-Brabantse steden gaat Kick Out Zwarte Piet racisme in de gaten houden bij carnaval. De actiegroep vraagt feestvierders om te letten op “racistische verkleedpartijen“, en die te melden bij de organisatie en het lokale discriminatiemeldpunt.”

Lees: gedachtenpolitieagenten van KOZP gaan patrouilleren tijdens carnaval. Er zal ook gebruik worden gemaakt van lokale verklikkers en de ratten in de keuken.

“De lokale afdelingen van de actiegroep gaan in Eindhoven, Den Bosch, Helmond, Breda, Roosendaal en Oss onherkenbaar monitoren. Ook wordt opgeroepen om foto’s te maken en verslag te doen van racisme.”

Lees: de KOZP-gedachtenpolitie is lafjes anoniem want undercover. Wie de KOZP-gedachtenregels overtreedt wordt gefotografeerd en mogelijk geschandpaald.

“Het gaat volgens de woordvoerder dan niet alleen om Zwarte Piet, maar ook om “culturele toe-eigening” als geishapakken, afropruiken en indianentooien. De actiegroep let ook op mensen die verkleed gaan als Chinees, met een mondkapje tegen het coronavirus.”

Lees: vrijwel niets mag, want alles is uiteraard kwetsend, racistisch, stigmatiserend, seksistisch, polariserend en fascistisch.

“Carnaval is een mooie traditie waarin alles op zijn kop mag. Daarom is het het allermooiste als het ook echt een feest voor iedereen is. Dus zonder racisme.”

Lees: een saai feest dat echt voor helemaal niemand leuk meer is omdat je kunt worden gefotografeerd, geschandpaald, lastig kunt worden gevallen en gewoon, omdat je in de gaten wordt gehouden door stalkers die zelf liever anoniem blijven.

Wij gaan kortom verkleed als moorkop. Of gewoon als Sint en Piet. In Limburg. Waar de stalkers van KOZP niet komen. Nóg niet.