Ondernemen & zzp

Zo kun je als ondernemer een zakelijke lening afsluiten

22-02-2020 16:04

Ondernemers die op zoek zijn naar een tijdelijke financieringsbron, krijgen die lang niet altijd. Veel websites richten zich namelijk vooral op de particuliere markt. De persoonlijke lening en het doorlopend krediet zijn het populairst. Toch komen er steeds meer websites bij die ook zakelijke leningen vergelijken. Op die manier wordt een zakelijke lening afsluiten een kwestie van goed vergelijken, bij voorkeur door een onafhankelijke site.

Met name voor nieuwe, startende ondernemers blijkt het in de praktijk bijna onmogelijk om een zakelijke lening af te sluiten. Het uitpluizen van de voorwaarden is dan nodig. Ook wie geen jurist is kan een zakelijke lening afsluiten. Dit aan de hand van een vergelijking van zakelijke leningen. Daarbij zijn alle voorwaarden al van tevoren gelezen, zodat meteen duidelijk is of het mogelijk is om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening.

Een zakelijke lening afsluiten

Een zakelijke lening aanvragen is een lastig karwei. Riemen vast voor een hoop zakelijke rompslomp. Het begint al wanneer een ondernemer aanklopt bij zijn huisbank. Het staat lang niet altijd vast dat hij ook een zakelijke lening zal krijgen. De meeste zakelijke banken staan meestal niet open voor een kredietvraag van ondernemers. Dat terwijl ondernemers vaak kredieten nodig hebben om activiteiten te kunnen financieren. Des te prettiger is het dat er steeds meer initiatieven ontstaan om zakelijke leningen af te kunnen sluiten.

Naast de banken zijn er namelijk meer partijen die een zakelijke lening afsluiten mogelijk maken. Om zo’n zakelijke lening af te sluiten, is het wel nodig rekening te houden met de looptijd van de zakelijke lening. Ook zal de kredietverstrekker de zakelijke aanvraag eerst grondig tegen het licht houden.

Looptijd van de zakelijke lening

De looptijd van de lening speelt een belangrijke rol in hoeveel een ondernemer kan lenen en wat de rente zal zijn. Er zijn partijen die zich vooral focussen op langer lopende leningen tegen iets lagere rentes. Op langere termijn verdient de kredietverstrekker er dan meer aan. Er zijn ook aanbieders die zich vooral richten op korte leningen.

Een zakelijke lening afsluiten doe je uiteraard niet zomaar. Het is belangrijk om eerst alle informatie tegen elkaar af te wegen. Wanneer het gaat om een kortlopende zakelijke lening ligt de rente vaak hoger. De rente hoeft maar korte tijd betaald worden en toch moet de kredietverstrekker voldoende rekenen om winst te maken. Dankzij het vergelijken van zakelijke leningen is het aanvragen een stuk eenvoudiger. Dat scheelt een hoop papieren tijgers en andere rompslomp.

Kredietvrager

Voordat de lening verstrekt wordt, houdt de kredietverstrekker het profiel van de ondernemer eerst tegen het licht. Starters blijken het lastigst aan een zakelijke lening te komen. De meeste aanbieders willen dat de ondernemer tenminste al een jaar actief is. Wie niet aan die eisen voldoet, krijgt geen zakelijke lening.

Zakelijke leningen vergelijken

Door te vergelijken zijn de eisen op voorhand al duidelijk. Met het vergelijken van zakelijke leningen is het mogelijk een overzicht te krijgen van de meeste zakelijke kredietverstrekkers. Op die manier is het mogelijk om een zakelijke lening bij een passende kredietverstrekker af te sluiten.