Buitenland

Coronavirus – Bus op weg vanuit Italië stilgezet in Lyon

24-02-2020 13:49

Update: reactie van Flixbus: “We bevestigen dat de autoriteiten gisteren ter plaatse waren op het busstation in Lyon. Alle passagiers konden gistermiddag (24.02.) hun reis voortzetten. De betrokken buschauffeur werd grondig onderzocht in het ziekenhuis en had geen last van het coronavirus. Een officiële verklaring van de regionale gezondheidsdienst ARS is hier te vinden: https://www.auvergne-rhone-alpes.ars.sante.fr/un-car-immobilise-lyon-perrache-pour-suspicion-de-coronavirus.”

Passagiers die maandag vanuit Milaan met een bus in de Franse stad Lyon aankwamen mogen niet uitstappen wegens een mogelijke coronabesmetting. De FlixBus wordt vastgehouden op station Lyon-Perrache nadat de bestuurder in het ziekenhuis was opgenomen met symptomen die lijken op het nieuwe coronavirus, aldus veiligheidsbronnen. De nieuwssite LyonMag meldde dat de Italiaanse buschauffeur voor tests naar het ziekenhuis moest omdat hij een zware hoest had.

Doomsdaywatch – Dodental coronavirus Italië blijft oplopen: vijfde patiënt bezweken

De FlixBus uit Italië mag niet verder en alle passagiers zijn in beperking gesteld, zegt de regionale gezondheidsdienst. De politie plaatste een veiligheidskoord rond de bus op het station en beval de passagiers aan boord te blijven, aldus een woordvoerster van de afdeling openbare veiligheid van de regio Lyon.

Medewerkers zijn ter plaatse om de situatie te beoordelen. De bus stopte eerder in Turijn en Grenoble voordat hij rond 07.00 uur aankwam op station Lyon Perrache. Er werd geen informatie gegeven over het aantal passagiers in de bus.

Milaan is de hoofdstad van de regio Lombardije, het centrum van Europa’s grootste uitbraak van het coronavirus.

Lees ook – Vraag naar mondkapjes geëxplodeerd, grote schaarste, koop ze daarom nu het nog kan

ANP