Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Thierry Baudet

07-03-2020 09:31

Vaker KopenVaker Kopen

Beste Thierry,

Deze week heeft de Brabantse tak van Forum voor Democratie haar handtekening gezet onder een soort beginselverklaring die de basis legt onder  een college van Gedeputeerde Staten met Forum, CDA, VVD en Lokaal Brabant.

Je had tussen het twitteren en het voorbereiden van je kort geding op 11 maart door vast tijd om die verklaring te lezen en van je goedkeuring te voorzien.

Twee zinnen uit die verklaring vallen op.

“We zijn actief onderdeel van Europa.”

En: “Wij zijn een betrouwbare partner bij de uitvoering van het Klimaatakkoord, onder voorwaarde van haalbaarheid, betaalbaarheid en draagvlak.”

Wie kwaad wil, legt uit dat je bereid bent om je principes overboord te gooien om maar deel te kunnen uitmaken van dat door jou (en mij) zo vermaledijde partijkartel.

Blijkbaar masseer je twee van de grootste schandvlekken van de laatste jaren (de ongebreidelde machtsovername door Brussel en de waanzinnige kongsi van klimaatkerk en klimaathandel) weg als je de macht ruikt.

Dat is de negatieve insteek.

Je kunt er ook met een roze bril naar kijken.

Als Forum voor Democratie bereid is forse compromissen te sluiten met middenpartijen als CDA en VVD, betekent dat dat die partijen Forum na de Tweede Kamerverkiezingen serieus kunnen en moeten nemen als potentieel coalitiepartner.

Waarmee ons land een nog kneiterlinkser Rutte 4 bespaard blijft.

Dat is de positieve insteek.

Als die ‘huwbaarheid’ van Forum voor Democratie inderdaad de reden is om wat rubber aan je rug toe te voegen, is het wel goed om één ding te bedenken.

Élke fout die jij nu nog maakt, of het nou een domme tweet is of een diner met een schedelmeter, gaat roet in het eten gooien.

De hyena’s staan klaar.

Bij jou wel.

Dus ga in godsnaam vanaf nu je verstand gebruiken.

Succes!

JanD

PS. De komende weken verschijnt ‘Briefje van Jan’ wegens verblijf in een andere tijdzone op onregelmatige tijden.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank!

Bol.com Algemeen