Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Lodewijk Asscher

08-03-2020 09:31

Vaker KopenVaker Kopen

Meneer Asscher,

Toen ik gisteren Teletekst-pagina 109 opende, dacht ik: het is 15 februari 1997 all over again.

Nou doet de PvdA het weer!

Toen legde PvdA-mastodont Marcel van Dam in het VARA-programma Het Lagerhuis de basis voor een demoniseringscampagne die een extreemlinkse activist verleidde tot de moord op Pim Fortuyn.

Blijkbaar niks van geleerd.

Want wat zei u gisteren op het PvdA-congres over Thierry Baudet, die door zijn fans wordt gezien als de natuurlijke opvolger van Fortuyn, toen het ging over eventuele samenwerking met Forum voor Democratie?

“De Partij van de Arbeid zal onder mijn leiding nooit meewerken aan het normaliseren van racistisch, extreem of radicaal-rechts gedachtegoed.”

Ofwel: Baudet is een racist.

En: Baudet is extreemrechts.

Dat u niet met Forum wil samenwerken, is natuurlijk uw goed recht.

Maar ik kon niet begrijpen dat u die termen gebruikte, met alle kennis die er bestaat over dit soort ‘uitlokkingsjargon’, ook onder linkse wetenschappers.

Kón, ja.

Want later zag ik dat partijgenoten als uw fractievoorzitter in de Eerste Kamer, Mei Li Vos, en uw oud-Tweede Kamerlid Keklik Demir-Yücel trots selfies twitterden waarop ze “eindelijk” poseerden met “makker” Erik van Muiswinkel.

Hier:

En hier:

 

Van Muiswinkel is blijkbaar sinds kort lid van de Partij van de Arbeid.

Fijn dat we dat weten!

Dan is er straks in elk geval geen discussie meer, als iemand roept dat de kogel van links kwam ;-)

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank!

Bol.com Algemeen