Binnenland

Burgemeester en inwoners Zandvoort terecht woest op stupide virusverspreidende dagjesmensen

21-03-2020 19:45

Inwoners én de burgemeester van Zandvoort maken zich grote zorgen over de toeloop van dagjesmensen naar de badplaats, meldt RTL Nieuws. Burgemeester David Moolenburgh heeft een dringende oproep aan alle dagjesgasten: “Kom niet naar Zandvoort.” Vanuit meer badplaatsen klinkt dat geluid.

Velen trokken zaterdag naar Zandvoort, gelokt door het zonnige weer, ondanks het rondwarende nieuwe coronavirus.

Inwoners van de gemeente trokken zaterdag aan de bel toen ze zagen hoe hun dorp overspoeld werd door dagjestoeristen. “Een groot deel van de dag stonden er files richting de badplaats”, zegt Zandvoorter Leo Miezenbeek. Normaal is dat volgens hem prima, maar door de dreiging van het coronavirus zitten veel inwoners daar niet op te wachten.

Burgemeester Moolenburgh zegt Zandvoort niet op slot te kunnen gooien. “De mensen die dat zouden moeten controleren, hebben in deze tijden ook belangrijkere klussen te doen. Daarom vraag ik iedereen om in deze tijden niet naar Zandvoort te komen.”

Ook de burgemeester van Bloemendaal zou graag zien dat de dagjesmensen lekker thuis blijven. “Gezondheid en veiligheid gaan voor alles, voor onze gasten, maar ook voor onze inwoners”.

Anp

Lees ook: Schokkende beelden: Heel Holland verspreidt zeer besmettelijk en gevaarlijk virus in Zandvoort

Lees ook: Dit is die ene dag dat je het eens bent met Asha ten Broeke, die onvermijdelijke dag

Lees ook: Nederland tijdens extreem besmettelijke virusuitbraak: ‘Drukte op stranden, boulevards en in bouwmarkten’