Opinie

Gun strand- bouwmarkt- en parkbezoeker straks ook geen plek op IC, wel zo eerlijk en solidair

22-03-2020 11:12

Zaterdag werd gruwelijk duidelijk dat het liberale Rutte-beleid, vrijwel uniek in Europa de wereld, om niet in lockdown te gaan en iedereen gewoon vrij rond te laten lopen niet is besteed aan het Hollandse volk. Precies volgens verwachting gaat het domme volk met de verantwoordelijkheid het virus niet verder te verspreiden om zoals het domme volk altijd met verantwoordelijkheid is omgegaan: helemaal niet.

Babyboomers, millennials, complotdenkers en 90% der Geenstijl-reaguurders (die uiteraard allemaal zijn gepromoveerd op virologie) geven openlijk, rebelse dwarsdenkers dat het zijn, geen fuck om de wanhopige oproepen van ziekenhuismedewerkers om toch vooral binnen te blijven zodat Nederland geen tweede Italië wordt. Liefst in korte broek gaan ze naar buiten om aldaar lekker dicht op elkaar in de rij te gaan staan om Radler te kunnen drinken of pizza Hawaii te kunnen eten, want ‘het is gewoon een griepje’, ‘de economie moet ook blijven draaien’, ‘het gaat ook om de kwaliteit van leven’ en ‘al die paniek, zijn allemaal stadse fratsuh, is toch ovurdrevuuh, wa heb dat nou voor nut dan’.

Bovendien: een lockdown, dat betekent dingen verbieden, en dat kan natuurlijk niet want ‘de rechtstaat moet je vriend zijn‘.

Aangezien dom volk niet ineens slim wordt en Nederland, met dank aan door de PvdA verziekt onderwijs, enorm veel dom volk herbergt zal het domme volk elkaar massaal blijven besmetten zolang dat niet wordt verboden. En als dat wordt verboden kan dat verbod niet worden gehandhaafd omdat er te weinig politie is, de politie te weinig gezag heeft, het OM liever helemaal geen verdachten oppakt en het ondoenlijk is meer dan 17 miljoen mensen in de gaten te houden.

Nederlanders zullen elkaar dus in hoog tempo blijven besmetten waardoor Nederland over een paar dagen dé nieuwe coronabrandhaard van de wereld zal zijn, met sterftecijfers die de huidige Italiaanse zullen doen verbleken. Holland: always stand out from the crowd.

Voor artsen en IC-verpleegkundigen breekt dan het gevreesde moment aan dat ze verschrikkelijke keuzes zullen moeten gaan maken: wie gaan we behandelen, wie leggen we wel aan de beademing en wie niet, wie krijgt dat felbegeerde IC-bed met bijbehorende beademingsmachine? In Italië staan artsen al voor die keuze en daar kiezen ze er voor de jongeren boven de ouderen te behandelen. Iemand van 45 heeft meer te verliezen dan iemand van 85, zo is het idee.

Maar in Nederland kan men een veel betere, en veel eenvoudiger keuze maken om te bepalen wie mag blijven leven en wie niet. Een grote groep mensen die de komende weken op de IC binnenkomt, waarschijnlijk opvallend veel jonge mensen, heeft er immers zelf voor gekozen om ziek te worden door alle adviezen te negeren en als een verwende kleuter het nog geeneens te kunnen opbrengen om een paar dagen thuis te blijven. Al deze mensen weten wat het risico is en ze weten hoe ernstig de ziekte kan worden. Ze zullen dan vast ook wel bereid zijn hun plek op de IC af te staan aan mensen die er juist alles aan hebben gedaan om niet te worden besmet en het virus niet verder te verspreiden. Dat is wel zo eerlijk, solidair en sociaal. En anders kan de IC-arts die keuze wel voor ze maken.

Het hoeft ook geen probleem te zijn om er achter te komen wie zichzelf bewust heeft besmet. Er zijn genoeg videobeelden en foto’s in omloop waar mensen herkenbaar op staan en aangezien de incubatietijd van het virus bekend is kan bij de zieken eenvoudig worden teruggerekend naar zaterdag.

En mocht je op de IC-afdeling van een Amsterdams ziekenhuis een complete jaarclub met ernstig zieke jonge blonde meisjes binnenkrijgen dan weet je exact hoe ze het virus hebben opgelopen. Lang twijfelen over wel of geen beademing aanleggen zal dan ook niet nodig zijn. Wie uitgerekend groepsgewijs handjeklap gaat zitten spelen terwijl juist handen schudden en elkaar aanraken zo ongeveer het allerdomste is wat je kunt doen vraagt er gewoon om. Het zou, letterlijk, doodzonde zijn om een waardevol IC-bed aan dat soort mensen te verspillen.

Wie echt graag wil creperen en sterven heeft natuurlijk ook gewoon dat recht. Waarom mensen die zo nadrukkelijk hun doodswens etaleren nog verder behandelen?

Het ruimt ook gelijk lekker op zodat Nederland het bij de volgende pandemie met heel wat minder dom volk hoeft te stellen. Trouwens, een volk dat nog niet eens in staat is normaal handen te wassen, toch iets wat een kind als eerste leert na het zindelijk worden, verdient helemaal geen verlichting in tijden van duisternis.

God straft ons met dit virus niet voor onze zonden, dat doet dit volk zelf: het volk bestaat, onwetend als ze is, uit flagellanten en masochisten met een eensgezinde doodsdrift die zich vooral uit in puberale rebellie. Het Nederlandse volk is de natte droom van elke sadistische god. Die grijnzend toekijkt hoe het volk als lemmingen, gehuld in korte broek, de afgrond inrent.

Bonus: het kan nóg dommer…