Binnenland

Ouderenbond ANBO die woedend was over supermarkt-uurtje voor bejaarden wil nu voorrang bij bezorging boodschappen

23-03-2020 17:20

Ouderen en andere kwetsbare mensen zouden voorrang moeten krijgen bij thuisbezorging van boodschappen. Daarvoor pleit ouderenbond ANBO. “Oudere mensen die echt niet de deur uit kunnen vanwege hun broze gezondheid bestellen vaak al jaren hun boodschappen bij een bezorgdienst. Op dit moment moeten zij soms drie weken wachten tot hun boodschappen worden bezorgd”, stelt de directeur van de bond, Liane den Haan.

Lees ook – Ouderenbond ANBO vindt uur winkeltijd Albert Heijn voor bejaarden ‘stigmatiserend’

Den Haan doet ook een oproep aan gezonde mensen om naar de supermarkt te gaan. “Als je naar de supermarkt kunt, ga dan alsjeblieft en doe op die manier je boodschappen. Dan kunnen supermarkten de mensen helpen die de bezorgdienst echt nodig hebben. En dan hebben we allemaal onze boodschappen op tijd in huis.”

Ouderen krijgen hulp van examinatoren van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Zij gaan boodschappen doen voor de ouderen en die bij hen thuis afleveren. “Boodschappen worden contant of via een betaalverzoek betaald. Uiteraard geeft niemand zijn of haar pinpas mee”, aldus de ANBO. De samenwerking is volgens het CBR nog heel pril en het is nog niet duidelijk hoeveel examinatoren uiteindelijk gaan helpen. Vanwege het coronavirus zijn alle rijexamens in de komende weken geschrapt.

ANP