Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Kajsa Ollongren

24-03-2020 10:49

Bol 10-daagse 2020Bol 10-daagse 2020

Mevrouw Ollongren,

Ik ga iets geks doen.

Complimenten uitdelen.

Eerst aan uw partij, D66.

Want het lijkt weleens alsof D66 alleen bestaat uit Palestijnen-pleasers als Sigrid Kaag, gendergelijkheidsfundamentalisten als Ingrid van Engelshoven en die sprekende buikspreekpop Rob Jetten.

Maar is niet zo.

Ik ben bijvoorbeeld onder de indruk geraakt van minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees. Die doet het uitstekend. En ook jullie nieuwe staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief kon mij, tijdens zijn optreden bij WNL op Zondag, wel bekoren.

Fijn, in tijden van (corona-)crisis.

 
Daarna aan de PvdA.

Het is een mooi gebaar van PvdA-voorman Lodewijk Asscher dat hij instemde met de tijdelijke benoeming van Martin van Rijn tot minister van Medische Zorg.

Want officieel doet Van Rijn dat op persoonlijke titel, maar zo ziet niemand dat. De kiezer ook niet. Dus wordt de PvdA gedoogpartner van Rutte 3. En we hebben na Rutte 2 gezien welke prijs dat de PvdA kan kosten.

Dat gebeurt in het landsbelang – en dat siert de PvdA.

Over landsbelang gesproken: compliment aan de VVD.

Om precies te zijn: aan oud-VVD-minister Bruno Bruins.

Die bleek lichamelijk en/of geestelijk niet in staat om tijdens de grootste crisis na de Tweede Wereldoorlog 24/7 op zijn post te blijven en besloot om per direct plaats te maken voor een verse kracht.

Dat siert hem.

En nu is natuurlijk de vraag: wacht u echt tot u in april het halfjaar ziekenboeg heeft volgemaakt voor u uw eigen ego ondergeschikt maakt aan het landsbelang? Of vraagt u de koning vandaag al om uw ontslag?

Ja sorry, maar íemand moest het vragen.

Groet,

JanD

PS. Met 132.000 euro wachtgeld in het eerste jaar koopt u uw cadeautje maar lekker zelf.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)

Gezondheid