Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Thierry Baudet

25-03-2020 09:31

Thierry Baudet (FvD) in de Tweede Kamer.
Bol 10-daagse 2020Bol 10-daagse 2020

Beste Thierry,

Precies een week geleden schreef Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing een column waarin ze betoogde dat Nederland een fantastisch land is.

Die column begon zo: “Terwijl we behept zijn met een Tweede Kamerlid dat ’s morgens uitslaapt, aan een bosje lavendel snuift, daarna op Facebook iets met veel uitroeptekens en verkeerd geplaatste spaties leest, dit even later in het parlement doorvertelt als ‘de nieuwste wetenschappelijke inzichten’ met de pedanterie die Onze-Lieve-Heer heeft toebedeeld aan ’s werelds grootste narcisten, vervolgens ‘prutsers’ sist tegen de regering, van die heroïsche daad een filmpje op Twitter zet en zich tot slot een glas witte wijn inschenkt om zijn zware werkdag af te sluiten, is er ook ontzettend veel dat hartverwarmend goed gaat in dit land.”

Dat Tweede Kamerlid, dat ben jij.

Prompt werden zoveel veren in haar reet gestoken dat de SEH-arts moest vaststellen dat haar kringspier niet meer te redden was.

Nou hebben ze bij de Volkskrant en andere redacties van de mainstream media en de Staatsomroepen allemaal wel wat mensen vrijgespeeld om jouw tweets op de voet te volgen. Zodat ze geen aanwijzing kunnen missen die kan ‘bewijzen’ dat jij een staatsgevaarlijk sujet bent.

Hun journalistieke plicht?

Of kwaadaardigheid?

Ik denk dat we inmiddels wel kunnen vaststellen dat sprake is van het laatste.

Tenzij Sheila Sitalsing, of zo’n andere Volkert-aanroeper, in haar eerstvolgende column jouw tweet van maandagavond om 8.20 uur óók zou citeren.

Jij schreef op je persoonlijke Twitter-pagina: “Met deze ‘intelligente lockdown’ zet het kabinet eindelijk de juiste stap om het virus in te dammen en Nederlanders te beschermen. FvD steunt de nieuwe maatregelen en roept Nederlanders op zoveel mogelijk thuis te blijven. Blijf gezond.”

Negen minuten later postte je partij dat bericht op Facebook met de toevoeging: “Forum voor Democratie steunt de nieuwe maatregelen van het kabinet om het coronavirus in te dammen en Nederlanders te beschermen. Blijf zoveel mogelijk thuis en let op uw naasten. Zo komen we deze crisis samen te boven.”

Geen kinderachtig “Told you so!”, geen “Ja maar, wij zeiden op 28 januari al…”, maar een uiterst volwassen reactie van een partij en partijleider die even niet willen terugkijken (dat komt wel als deze corona-ellende achter de rug is), maar vooruit.

Ik heb het eerlijk gezegd nergens in de MSM of bij de Staatsomroepen terug gelezen – maar het kan ook dat het me in de overvloed aan corona-nieuws ontgaan is of dat al die fanatieke Baudet-volgers op al die redacties nét even niet op hun schermen zaten te kijken. Of dat hun F5-knop lam was.

Dus dan doe ik het maar: compliment aan jou.

Ondertussen heeft premier Mark Rutte (VVD) gisteren via een video-conference zijn virtuele krabbel gezet onder toetreding van de schurkenstaat Albanië tot de Europese Unie (want de hele agenda van de Europese Raad was verder geschrapt, maar dát besluit kon niet wachten).

En heeft minister van Defensie Ank Bijleveld (CDA) terloops in een brief aan de Tweede Kamer toegegeven dat ze gelogen heeft over de 70 burgerdoden bij een actie van het Nederlandse leger in Irak.

Zo rollen ze…

Groet,

JanD

PS. Ik heb een cadeautje gevonden waar je vast heel blij mee bent!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)

Gezondheid