Doneer aan TPO
Inloggen voor TPO Plus

Coronavirus – Kabinet zegt Trêveszaal vaarwel en verhuist naar de Rolzaal achter de Ridderzaal

Die ruimte is groter en biedt meer mogelijkheid tot het houden van onderlinge afstand

Door: , 18:05, 26 maart 2020
Het Binnenhof en de Ridderzaal. ANP BART MAAT

Die ruimte is groter en biedt meer mogelijkheid tot het houden van onderlinge afstand

De wekelijkse ministerraad vergadert vanaf vrijdag in de Rolzaal in plaats van in de Trêveszaal. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag. De Rolzaal is groter dan de Trêveszaal en biedt meer mogelijkheid tot het houden van onderlinge afstand tussen de bewindspersonen (minstens anderhalve meter), een van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. De ministerraad blijft in de Rolzaal bijeenkomen zolang dat nodig is in het kader van de bestrijding van het coronavirus.

Video – Corinne Ellemeet (GroenLinks) en Jesse Klaver (GroenLinks) snappen 1,5 meter afstand niet

De Rolzaal bevindt zich achter de Ridderzaal en is onderdeel van de Grafelijke Zalen op het Binnenhof in Den Haag. Deze Grafelijke Zalen zijn het officiële ontvangstcentrum van de regering en de Hoge Colleges van Staat.

De Trêveszaal is sinds 1977 de vaste vergaderzaal van de ministerraad. Elke vrijdag komen ministers en staatssecretarissen daar samen om de stand van Nederland te bespreken. De raad wordt geopend en voorgezeten door de premier. Voor 1977 werd voornamelijk vergaderd in het Catshuis.

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
  True managed webspace
 
 

Inloggen TPO+

 
  True managed webspace
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.