ThePostOnline

Coronadeugterreur compleet: intens hinderlijk SIRE komt met Mother Of All Deugcampagnes

27-03-2020 12:17

Om iedereen die tijdens de coronacrisis iets extra’s voor een ander doet in het zonnetje te zetten, start de Stichting Ideële Reclame (SIRE) vrijdag de Mother Of All Deugcampagnes (MOAD): #DASLIEF. De stichting wil op die manier dat Nederlanders “zich een beetje gesteund en trots voelen in deze moeilijke tijd” en hoopt anderen met de campagne te inspireren.

In maart 2019 riep SIRE met #DOESLIEF Nederlanders op om wat liever voor elkaar te zijn, nadat onderzoek liet zien dat onze maatschappij steeds meer onaardig gedrag vertoont. (Dat hielp uiteraard geen ene zak maargoed, het gaat om gratuit deugen niet om ook echts iets bewerkstelligen.)

De MOAD #DASLIEF is daar nu, in een tijd waarin een dodelijk virus Nederland in zijn greep houdt, uit voortgevloeid. (En uit de totale wanhoop van SIRE-moralisten waar al jaren helemaal niemand nog in is geïnteresseerd, behalve deugmedia en het ANP die elk SIRE-persbericht kritiekloos overnemen.)

Veel mensen zetten zich momenteel wel écht in voor anderen die het hard nodig hebben. Zo wordt er hulp, steun en advies geboden en zijn nieuwe (deug-)initiatieven opgestart. “De realiteit is: sommige mensen kunnen ook echt iets, wat je bepaald niet kunt zeggen van SIRE-reclametypes we hebben elkaar op dit moment en in de nabije toekomst harder nodig dan ooit”, stelt SIRE-directeur Lucy van der Helm. “Met #DASLIEF bedanken we alle Nederlanders voor hun mooie initiatieven, groot of klein.” (Wel jammer dat sommige mensen ook écht wat doen in tijden van crisis terwijl de SIRE-reclamekapitalisten met teveel schuldgevoel helemaal niets kunnen behalve aan de zijlijn gaan staan klappen als zeehonden, waar echt helemaal niemand wat aan heeft.)

De MOAD-deugterreur is vanaf vrijdag in negen verschillende deuguitingen (uiteraard geheel kritiekloos) te zien, waaronder op televisie (lol), radio (lol), print (lol) en sociale deugmedia.

Het is niet bekend of de MOAD vanavond nog wordt meegenomen in de allerlaatste uitzending van De Wereld Deugt Door.

Anp/TPO