Gratis terugblikken met TPO+ – Maart; De censurerende PvdA, Erdal Balci, het einde van DWDD en social distancen met Sietske Bergsma

02-04-2020 15:54

Coronavirus! Het lijkt er op dat u voorlopig gaat thuiswerken, café- en restaurantbezoek is niet meer mogelijk en dat Netflix heeft u binnenkort uitgespeeld. Maar TPO+ gaat dóór dus de TPO+ abonnee leest elke dag een keur aan exclusieve auteurs. Bovendien zonder al die hinderlijke reclamebanners en ads. En: TPO+ lezers kunnen onbeperkt reageren en reacties lezen. Daarom een kleine GRATIS selectie van wat u onder meer in maart heeft gemist. TPO+, where the elite meet to read! Neem dus nu direct een abonnement op TPO+!

Bart Collard en de censurerende PvdA

Begin maart was er nog tijd voor andere onderwerpen dan de coronacrisis. Bart Collard hekelde de PvdA die het kabinet vroeg Bol.com te verbieden de partij onwelgevallige boeken te verkopen. Collard: “Het verbieden van de verkoop van boeken is een slecht idee, hoe verwerpelijk de inhoud van sommige boeken ook gevonden kan worden. De vrije meningsuiting is een cruciale voorwaarde voor onze open samenleving.”

Lezen.

Het einde van De Wereld Draait Door

In maart kwam na 15 jaar een einde aan De Wereld Draait Door. TPO+ TV-recensent Hans van Willigenburg nam de laatste aflevering in ogenschouw. Het programma deed volgens Van Willigenburg ‘zelfvoldaan en dus geheel in stijl het licht uit’.

Hans van Willigenburg – Op cruciale momenten was DWDD natuurlijk helemaal geen ‘baken tegen cynisme’

Erdal Balci – Als u doodgaat aan corona is het de schuld van dictatuur van middelmatigheid

“We zitten te midden van een pandemie en wachten in spanning op de vondst van een vaccin tegen het coronavirus. En zo is de mensheid weer eens geconfronteerd met de dreiging van de massale dood en is de discussie over welke kant diezelfde mens op moet hard nodig. Want we willen niet voortijdig doodgaan en willen ook onze dierbaren niet zien sterven aan een griepachtige ziekte. Kortom, we willen medicijnen. Daarom is de strijd tegen de politiekcorrecte machtscentra, die de mensheid sinds de jaren negentig in ‘het beton van middelmatigheid’ tracht te gieten, urgenter dan ooit. Immers, uitzonderlijke prestaties zijn alleen besteed aan gemeenschappen die zich niet aanpassen aan de onderontwikkeldheid van anderen.”

Enfin, kopspijkeren met Balci – ‘De dictatuur van het politiek correcte denken heeft de meeste potentie in de prullenbak gegooid’

Sietske Bergsma en de anderhalve meter

Onze vrouw in Berlijn Sietske Bergsma vraagt zich af of onze maatschappij ‘social distancing’ kan overleven.

“Wat mij verontrust is niet de snelheid waarmee we vrijheidsbeperkende maatregelen hebben ingevoerd maar het gemak waarmee we ze hebben verwelkomd. Zeker nu onduidelijk is hoe lang dit moet duren en we steeds minder in plaats van meer lijken te weten. Maar als het langer gaat duren dan voorzien, en daar lijkt het wel op gezien de autoritaire tentenkampjes die overal worden opgeslagen, zal ons bestaan vanzelf verder in doodsdrift raken.”

Lezen: ‘Onnodig’ buiten zijn als nieuwe terreurdaad, het kan hard gaan

Door nu een abonnement te nemen op TPO+ steun je direct TPO fijne, onafhankelijke online journalistiek in Nederland. En het is echt waar: alleen met jouw hulp kunnen we de komende jaren door blijven gaan met wat we nu doen!

Houdt er rekening mee dat u cookies zult moeten accepteren en niet moet verwijderen, anders zult u steeds opnieuw moeten inloggen.

Een abonnement cadeau geven? Kijk dan hier.

Maandabo TPO+
€ 4 per maand
Dit abonnement verlengt iedere maand automatisch via een machtiging. Het bedrag is inclusief BTW.
Jaarabonnement TPO 3.0.
€ 41 per jaar
Het bedrag is inclusief BTW.
Eeuwig abo TPO+
€ 1500 voor altijd
Dit abonnement is levenslang geldig. Het bedrag is inclusief BTW.