Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Merel Westrik

05-04-2020 09:31

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lieve Merel,

Beetje prutswerk van het Linda-imperium.

Zelfs de primeur over het voortijdig van de buis halen van jouw ‘Net 5 Powered by LINDA’-programma ‘Ladies Night’ ging aan de website Linda.nl van Linda de Mol voorbij.

De Telegraaf was jullie gisteravond voor.

Het is prachtig om te zien in welke bochten jullie je wringen om de schuld van het einde van Ladies Night in de schoenen van het RIVM te schuiven.

“Het programma volgt door te stoppen het advies van het RIVM op”, staat op de website Linda.nl.

En vervolgens zegt ‘een woordvoerder’ van Ladies Night: “Talpa Network volgt de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM. Binnen die richtlijnen hebben we een aantal afleveringen van Ladies Night gemaakt, maar we hebben nu toch besloten de opnames te staken.”

Dus jullie voldeden aan de richtlijnen van het RIVM én jullie volgden het advies van het RIVM op om te stoppen.

En dat wilden jullie op de late zaterdagavond stiekem via jullie bevriende website Linda.nl bekend maken, zodat het zo min mogelijk mensen zou opvallen dat de vorig jaar groots gepresenteerde vrouwenvariant van Voetbal Inside wegens desastreuze kijkcijfers van de buis gehaald is door Linda’s broer?

Want binnen een maand zakte je van rond de 250.000 kijkers naar 163.000 kijkers afgelopen woensdag.

Heel vernederend voor Linda zelf ook, want die had in coronatijd haar huishoudelijke beslommeringen even terzijde gschoven om hoogstpersoonlijk bij jou op een stoel te gaan zitten om de dingen van de dag en de ditjes en de datjes met je door te nemen.

Niet alleen vernederend omdat Linda zelfs toen ze als 12-jarige het AVRO-programma ‘Wat je zegt ben je zelf’ presenteerde nog meer kijkers trok dan bij jou, maar ook omdat ze in de winterstop hoogstpersoonlijk was gaan sleutelen aan Ladies Night om het programma, zoals dat heet, “prikkelender en urgenter te maken”.

Niet gelukt.

Maar gelukkig dient het RIVM als schaamlap.

“Jaap en zijn mensen” hebben geadviseerd om te stoppen met Ladies Night, dat zich keurig aan de richtlijnen van het RIVM hield.

Uhuh.

En ik heb een grote bos blanke krullen, een sixpack en een leuter van 23 centimeter.

Volgens de Talpa-woordvoerder “is het nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over een vervolg van Ladies Night” ná de corona-crisis. “Er wordt nog hard gewerkt aan het schema voor later dit jaar.”

Dat is televisietaal voor: einde oefening.

Gewogen en te licht bevonden.

Maar je hebt het wél geprobeerd.

En ik ga aanstaande woensdag zéker naar je afscheidsuitzending kijken.

Heel benieuwd of Linda zelf het licht komt uitdoen…

Groet,

JanD

PS. Ik heb in de geest van Twan Huys, de vorige talkshowfaalhaas, een heel toepasselijk afscheidscadeau voor je gekocht!

PS2. Me nieuwe Nieuwsbrief is uit!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)

Gezondheid