Politiek

Bonusquote – Prinses Irene ziet in coronavirus perfecte aanleiding voor wazig new age-verhaal

08-04-2020 13:03

Never waste a good crisis, moet prinses Irene gedacht hebben. De H.K.H. klom in de pen en stuurde een opinieartikel naar de Volkskrant. Het coronavirus is het gevolg van de ongebreidelde groei, meent de tante van koning Willem-Alexander. Citaat:

“De samenleving is geen natuurverschijnsel. Wij kunnen er zelf de vorm en richting aan geven die ons het meest waardevol lijkt. En tijdens de huidige crisis blijken we dat ook werkelijk te doen. Ineens komt een ander, dieperliggend waardepatroon naar boven waarin het inderdaad gaat over gemeenschappelijke waarden, hoop en mededogen. In dat dieperliggende waardepatroon komt de onomkeerbare verandering van de tijdgeest tot uitdrukking. Het nodigt ons uit om ook te veranderen en die nieuwe waarden na de crisis vast te houden.”

Juist ja, ze laat verder in het midden wat die nieuwe waarden dan zijn. Beetje wazig, nietwaar?

De prinses had er zin in, de bomenknuffelende royal heeft namelijk ook nog een video opgenomen waarin ze haar liefde voor ‘de bloeiende meidoorn’ uitspreekt. Dankbaarheid en liefde voor de natuur is belangrijk, stelt ze. “Voor al dat bloeit, vliegt, kruipt, zwemt. Laat liefde je innerlijke drijfveer en kompas zijn. Leef bewust.” Maar gelieve niet al die dankbaarheid en liefde in haar achtertuin te uiten.