Politiek

Brabantse onderhandelaars VVD en CDA negeren uitspraken Thierry Baudet

11-04-2020 17:26

Thierry Baudet vrijdagavond in de uitzending van Geenstijl.

De onderhandelaars van VVD en CDA die in Brabant proberen tot een coalitie te komen met Forum voor Democratie (FvD) zijn niet onder de indruk van de uitbarsting van Thierry Baudet vrijdagavond in een online-programma van Geenstijl. VVD en CDA zijn er als onderdeel van de ‘cultuurmarxistische linkse mainstream’ op uit om Nederland te vernietigen, zei de FvD-leider aldaar. De Brabantse partijleiders van VVD en CDA reageren tegenover het ED gelaten.

“‘Baudet-uitspraak van de dag’’, aldus Christophe van der Maat (VVD). ‘Ik heb geen behoefte om daarop te reageren.’ Ankie de Hoon (CDA) gebruikt woorden van soortgelijke strekking. Ook de Brabantse FvD-voorman Eric de Bie wil niet reageren op de uitspraken van zijn landelijk partijleider. ‘De zon schijnt, ik ga genieten van een mooi paasweekeinde. Bij mij ontbreekt de animo om te reageren op uitspraken van Thierry Baudet.’”

Het CDA zegde in december vorig jaar de samenwerking met VVD, PvdA, D66 en GroenLinks op. De christendemocraten konden zich niet vinden in het voorgenomen stikstofbeleid van het provinciebestuur. Daarom moet nu een nieuwe coalitie in Brabant worden gevormd.

Jurriaan Maessen – Thierry Baudet, de handelingsonbekwame eeuwig jammerende minstreel

Lees ook – Lente. Thuis. Haldol. Aluminiumfolie.

Lees ook – Thierry Baudet. Is thuis. Lente.

Lees ook – Geert Wilders opent aanval op Forum voor Democratie: Hekelt akkoord Brabant