Regio

‘Jongeren/tieners’ terroriseren kwetsbare ouderen in aanleunwoningen Monnickendam, al 12 jaar lang

16-04-2020 16:52

“Bewoners van de aanleunwoningen bij ouderencentrum Swaensborch in Monnickendam voelen zich gevangen in hun eigen huis. Ze worden geterroriseerd door een groep hangjongeren, die hen uitscheldt, bespuugt en hen naroept: ’Ga maar dood aan corona’. „Mensen zijn doodsbang en durven hun huis niet meer uit voor een frisse neus of een praatje op hun eigen galerij.”

“Het speelt al een jaar of twaalf en we hebben al diverse keren bij de gemeente aan de bel getrokken.”

Het gaat om een groep van ongeveer acht of negen jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Ze bellen soms gewoon bij mensen aan om ze uit te schelden voor, vergeef me het woord, kankerlijer.

Er zijn ook mensen bespuugd en nageroepen met teksten als ’Ga jij maar dood aan de corona’.”

Update: gratis lezen kan bij Hart van Nederland.

Verdere samenvatting van het artikel in Noord-Hollands Dagblad achter de paywall: Een ”’groep hangjongeren”’ in pittoresk Monnickendam kan kwetsbare ouderen onbeperkt terroriseren zonder dat deze ‘groep hangjongeren’ ook maar een strobreed in de weg wordt gelegd want de politie heeft het veel te druk met motorrijders bekeuren, de ouderen klagen nu al een jaar of twaalf(!) en de gemeente zegt nu ineens dat het echt allemaal snel goed komt want er zijn zelfs al ‘boetes’ uitgedeeld aan de ‘jongeren’ omdat ze geen 1,5 meter afstand hielden (lol). Verder durven de oudjes in kwestie niet met hun naam in de courant uit angst voor represailles (mind you: door ”’tieners”’ tussen de 12 en 16) dus dat zegt genoeg.

Het keurige immer politiek correcte NH Dagblad zegt natuurlijk helemaal niets over de etnische afkomst van de ”’jongeren”’ want die heten Splinter, Bikkel en Marie-Claire. Die moet u zelf raden maar dat is vast geen al te moeilijk raadsel.

Succes!